Težak pad Antonina Hajeka pred domaćim navijačima

Loš početak Svjetskog prvenstva u skijaškim letovima

Težak pad Antonina Hajeka pred domaćim navijačima

Danas je u češkom Harachovu počelo Svjetsko prvenstvo u Skijaškim letovima, ali prvi dan će nažalost ostati upamćen po teškoj nesreći. 

Domaći skakač Antonin Hajek doživio je težak pad. Njemu je spala skija i udario je u zaštitnu ogradu, te je odmah prevezen u bolnicu i još uvijek nema informacija u kakvom stanju se nalazi Hajek. 

Ovaj 27-godišnji češki skakač je prije šest godina doživio tešku saobraćajnu nesreću i jedva je preživio, ali je kasnije smogao hrabrosti i vratio se takmičenjima. 

Nakon prvog dana vodeći je njemački skakač Severin Freund koji je ostvario skokove od 203,5 i 191,5 metara, na drugom mjestu je Norvežanin Anders Bardal (203,5 i 188 m), dok je treći Slovenac Peter Prevc (200 i 183 m). 

Preostale dvije serije na programu su sutra kada ćemo saznati ime novog svjetskog prvaka u skijaškim letovima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.