Tri ekipe napuštaju KHL ligu

Slovan, Yugra i Atlant ne mogu pratiti ritam

Tri ekipe napuštaju KHL ligu

U posljednje vrijeme se sve glasnije priča o tome kako će ekipa Medveščaka napustiti jaku KHL ligu, međutim kako sada stvari stoje to se neće dogoditi.

Ipak tri ekipe napuštaju ligu nakon završetka ove sezone. Tu su Slovan iz Bratislave, Yugra Khanty Mansyisk i Atlant. To je potvrdio i drugi čovjek lige Vladimir Shalayev.

"Ova liga ima budućnost, ali nismo NHL. Nemamo neke zarade od tv prva, ulaznica, klubovima je dosta teško, zato neki propadaju. Žao nam je ovih ekipa, prije svega Slovana, jer Bratislava je odličan grad, Slovan ima dvoranu, infrastrukturu također dobru, ali šta je tu je. Ono što je sigurno, Medveščak ostaje i dalje u KHL-u. Imaju dobre sponzore, osigurane sponzorske ugovore" kaže Vladimir Shalayev

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.