Vonn: Osjećaj je nevjerovatan, 61 je težak broj

Nakon pobjede u Val d’Isèreu

Vonn: Osjećaj je nevjerovatan, 61 je težak broj

Američka skijašica Lindsey Vonn u subotu je upisala svoju 61. pobjedu u okviru Svjetskog kupa u alpskom skijanju nakon što je trijumfovala u utrci spusta u francuskom Val d’Isèreu.

Tako je Amerikanka, četerostruka osvajačica Svjetskog kupa, stigla do svog trećeg pobjedničkog postolja u nizu. 

"Osjećaj je nevjerovatan. Bio je to nervozan dan za mene jer sam na treningu pravila greške. Teško je kada imate samo jedan trening, mislim da bi mi koji trening više itekako prijao. Skijala sam agresivno. Bilo je jako teško jer smo imali mnogo više brzine. Iako sam mislila da će me koštati greška koju sam napravila pri kraju staze, ali borba se na kraju isplatila", kazala je Vonn.

Vonn je slavila s vremenom od 1:44.47, a iza sebe na pobjedničkom postolju ostavila je Elisabeth Görgl, a Austrijanka je imala zaostatak od 0.19 sekundi, dok je na trećem mjestu završila Viktoria Rebensburg.

Pobjedom u subotu Vonn je upisala 61. pobjedu u okviru Svjetskog kupa i nedostaje joj još samo jedna kako bi izjednačila rekord legendarne austrijske skijašice Annemarie Moser-Pröll, koja ima 62. pobjede.

"61 je težak broj, šansi za novu pobjedu nadam se već danas", rekao je Lindsey Vonn.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.