Zlatna Kanađanka Thompson, težak pad Woerner

Thompson dominirala u ski krosu

Zlatna Kanađanka Thompson, težak pad Woerner

Kanađanka Marielle Thompson osvojila je zlato u slobodnom skijanju disciplina kros. Srebrna sa Svjetskog prvenstva prije dvije godine,  bila favoritkinja za osvajanje zlatne medalje, startala je eksplozivno i vodila je gotovo cijelu utrku.

Drugo mjesto pripalo je također Kanađanki Kelsey Serwi koja u karijeri ima jedno zlato sa Svjetskog prvenstva, te po jedno zlato i srebro sa X- Gamesa. Treće mjesto i broncu izborila je Šveđanka Anna Holmlund. Šveđanka je bila sjajna u Svjetskom kupu od 2010. godine, međutim ove nije ostvarila niti jednu pobjedu. Pored bronce u Sočiju, ima i broncu sa Svjetskog prvenstva 2011. godine.

Današnje takmičenje u krosu obilježio je i težak pad Njemice Anne Woerner. Ona je pala tokom četvrtfinalne utrke te je iznesena na nosilima. Prilikom jednog skoka na sredini staze, Woerner je izgubila ravnotežu, a onda se prevrnula prije nego se zaustavila.

Rezultati:
1. Marielle Thompson (Kan)
2. Kelsey Serwa (Kan)
3. Anna Holmlund (Šve)
4. Ophelie David (Fra)
5. Sandra Naeslund (Šve)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.