Zlato u Kanadu i Švedsku
iznenađenje u muškoj konkurenciji

SP u nordijskom skijanju

Zlato u Kanadu i Švedsku

M. Maksimović

Na svjetskom prvenstvu u nordijskom skijanju, na rasporedu su bile ekipne utrke u sprintu, pa su zlato u muškoj konkurenciji uzeli Kanađani, dok je u ženskoj konkurenciji slavila Švedska.

Kanađani su u postavi Devon Kershaw i Alex Harvey stigli do zlata ispred domaćih zvijezda, pettera Northuga i Ole Vigena Hattestada.Treći su završili Rusi sa Alexanderom Panzhinskiyem i Nikitom Kriukovom. U finišu utrke, Kanađani su bili izjednačeni sa domaćinima, Rusima, Nijemcima i Fincima, ali su na kraju slavili sa dvije desetinke prednosti ispred Norvežani, dok su Rusi ostali kratki pet.

U ženskoj konkurenciji zlato je otišlo u Švedsku. Osvojile su ga Ida Ingemarsdotter i Charlotte Kalla u vremenu 19:25.0. Finkinje (Saarinen i Lahteenmaki) su završile druge, dok je bronca ostala u Norveškoj, za to su se pobrinule Caspersen Maiken Falla i Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Prije dvije godine je u timskom sprintu jedno zlato pripalo Norvežanima, drugo Finkinjama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.