Značajna promjena na stazi za Veliku nagradu Portugala

Trebalo bi biti zanimljivije

Značajna promjena na stazi za Veliku nagradu Portugala

A. Čaušević

Treća ovosezonska utrka Formule 1 vozit će se na stazi Portimao u okviru Velike nagrade Portugala i na rasporedu je predstojećeg vikenda. 

Organizatori su nekoliko dana prije utrke odlučilit da naprave značajnu promjenu što bi trebalo dovesti do većeg broja preticanja i samim tim još većeg uzbuđenja.

Naime, sada je dodatna još jedna DRS zona. Tačka detekcije je na 35 metara prije zavoja četiri, a DRS će se moći aktivirati 180 metara prije tog zavoja.

Prva DRS zona koja je bila u funkciji i prošle sezone se nalazi kod zavoja 14, ali uz određenep romjene jer je dužina zone smanjenja na 120 metara.

Prošlosezonska utrka u Portugalu je bila itekako zanimljiva uz veliki broj preticanja, a organizatori utrke se nadaju nečemu sličnom i ove godine.

Prošle godine pobjedu je odnio Lewis Hamilton (Mercedes) koji i na ovoszonsku trku dolazi kao lider u generalnom poretku sa 44 bodova, jednim više od Maxa Verstappena (Red Bull).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti