Za olimpijsku normu: Hrvač Affan Smajić novi stipendista Mozzarta

"Ova podrška mi je veliki podstrijek za još veće uspjehe"

Za olimpijsku normu: Hrvač Affan Smajić novi stipendista Mozzarta

Sponzorski tekst

On ima samo 16 godina, a već deceniju sportske karijere. Često zbunjuje sportske protivnike koji, zbog njegove fizička spremnosti i vještina na tatamiju na kojem se takmiči u kategoriji 110 kg, vjeruju da je stariji. Njegovo ime je Affan Smajić, dolazi iz Sarajeva, a njegov sport je hrvanje. Iza njega su brojne medalje, a pred njim cilj da ispuni olimpijsku normu. Podršku na tom putu pružaće mu kompanija Mozzart čiji je novi stipendista. 

„Stipendiranje kompanije Mozzart za mene je od izuzetnog značaja, s obzirom na to da se brojni mladi i perspektivni sportisti finansiraju sami, posebno kada je hrvanje u pitanju. Predstavlja mi veliko zadovoljstvo i podstrijek za još bolji uspjeh kada neko prepozna i cijeni sportska zalaganja, a u mom slučaju je to kompanija Mozzart. Izuzetno sam ponosan što sam postao njihov stipendista“, poručuje talentovani hrvač Affan Smajić.

Affan je hrvanje počeo da trenira sa samo šest godina. I već tada, mnogi su u njemu prepoznali veliki potencijal. To je ubrzo i opravdao osvajanjem prvih odličja.

Opis nije dostupan.

Na domaćim i međunarodnim takmičenjima osvojio je 38 zlatnih, 13 srebrnih i 11 bronzanih medalja. Pobjednički niz nastavio je sa još pet pehara za najuspješnijeg stranog i tri pehara na najboljeg domaćeg takmičara.

Opis nije dostupan.

Oglasi

Njegova dostignuća prepoznali su u rodnom gradu, pa je proglašen za najperspektivnijeg sportistu Kantona Sarajevo 2016. i 2022. godine.

Opis nije dostupan.

Ukazano povjerenje nastavlja da opravdava vrijednim treninzima na kojima se priprema za naredna takmičenja. Trenutno je fokusiran na međunarodne turnire na kojima će se takmičiti u sljedećih nekoliko mjeseci. S obzirom na to da je u kategoriji 110 kg, protivnici su ozbiljniji, pa su takve i pripreme.

Opis nije dostupan.

Sportskih ambicija mu ne manjka, pa otkriva da u narednom periodu želi da ispuni olimpijsku normu i nastupi na jednim od predstojećih Olimpijskih igara, te što bolje predstavi našu zemlju.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Za sve buduće hrvače ima podsticajnu poruku.

„Hrvanje je najtrofejniji sport. Kroz hrvanje sam stekao veliki broj prijatelja, proveo divne momente u zemlji i inostranstvu. Hrvanje me je oblikovalo kao ličnost. Želim da poručim mladim sportistima i onima koji žele da se okušaju u hrvanju da se rad i disciplina uvijek isplate. Fokusirajte se na svoj sportski put i budite uporni- poručuje Affan Smajić.

Opis nije dostupan.

A kompanija Mozzart biće i dalje uporna u pružanju podrške mladim talentima širom naše zemlje. Kroz mjesečno stipendiranje biće uz njih na putu do novih šampionskih titula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi