"Wankan tim ambijentom i organizacijom na ovom polaganju zasjenio Kantonalnu ligu"

Prvo polaganje za karate zvanja 9 KYU i 7 KYU

"Wankan tim ambijentom i organizacijom na ovom polaganju zasjenio Kantonalnu ligu"

Sponzorski tekst

Prvo polaganje za karate zvanja 9 KYU i 7 KYU održano je u Gradskoj sportskoj dvorani u Gornjem Vakufu – Uskoplju dana 2.  decembra. Organizator polaganja bio je Karate klub „Wankan“ Gornji Vakuf – Uskoplje. 

Nakon intoniranja himne mnogobrojnoj publici obratio se član komisije Rašid Tihak, a potom i glavni trener i vođa trenerskog tima Ferid Beganović. Treći član komisije bio je Erdin Tihak.

Onda se pristupilo polaganju. Članovi koji su prijavljeni za polaganje podijeljeni su u grupe od po 3 učesnika. Prvo su kandidati prezentovali Kihon,a potom i kate. Posebno zadovoljstvo mnogobrojnim roditeljima i posjetiocima predstavljalo je polaganje za bijelo – žuti pojas najmlađih učesnika Trkić Lejle i Duvnjak Kenana.

Pored činjenice da su svi kandidati zadovoljili pravilima propisane uslove i stekli zvanja za bijelo – žuti i oranž pojas, u organizaciji kluba dodijeljene su posebne nagrade za najbolje učesnike u muškoj i ženskoj kategoriji. U ženskoj kategoriji nagradu je dobila Prijić Emina, dok kod dječaka prema mišljenju stručne komisije najbolji učesnik je bio Sinan Affan.

U sklopu polaganja za zvanja,Wankan tim je svojim članovima omogućio takmičarski program. Naime radi se o “WANKAN CUP-u” gdje su kandidati podjeljeni u tri grupe te radili katu te za osovojeno mjesto dobili prigodne nagrade od KBS TIGAR i Apoteke Mak.

Polaganje je trajalo do 18:30 sati i realizovano je u toploj dvorani u prisustvu velikog broja roditelja, saradnika i prijatelja kluba.

Na samom kraju predsjednik stručne komisije Rašid Tihak izrazio je želju da se prisutnima u dvorani obrati sa nekoliko riječi.

"Ovom prilikom želim da pohvalim Wankan tim na fascinantnom ambijentu,organizaciji i veoma spremnim kandidatima,nisam navikao na ovakvu atmosferu na polaganju za zvanja i mogu vam odgovorno potvrditi da ne pamtim polaganje na kojem su kandidati bili ovako potkovani kvalitetom,čestitam trenerima. Između ostalog sa sigurnošću mogu kazati da je 'Wankan tim ambijentom i organizacijom na ovom polaganju zasjenio Kantonalnu ligu'", rekao je Tihak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi