Čeferin govorio o izbacivanju Real Madrida iz Lige prvaka: Šta će se desiti protiv Chelseaja?
Foto - EPA

Predsjednik UEFA-e

Čeferin govorio o izbacivanju Real Madrida iz Lige prvaka: Šta će se desiti protiv Chelseaja?

Midhat Šljivak

Predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA), Aleksandar Čeferin, govorio je za slovenačke medije o svim dešavanjima u svijetu fudbala tokom prethodnih dana.

Čeferin je uspio za sada zaustaviti projekat stvaranja Superlige, a istakao je da ga je najviše razočarao predsjednik Juventusa Andrea Angelli.

"Nikad nisam vidio da neko toliko laže", poručio je Čeferin, a to je poprilično pogodilo predsjednika Reala Florentina Pereza, koji je stao u zaštitu svog kolege u stvaranju lige bogatih.

"Želim obrazovanog predsjednika UEFA-e koji ne vrijeđa i koji ne govori onako kako je govorio prije nekoliko dana. Živimo u demokratiji", rekao je predsjednik Real Madrida Florentino Perez u sinoćnjem intervjuu.

Međutim, predsjednik UEFA ne mari za Perezove izjave i čvrsto stoji iza svojih riječi

Oglasi

"Ne želi predsjednika poput mene? To mi je još veća satisfakcija da ostanem. On želi predsjednika koji će ga slušati i raditi ono što on želi. Ja pokušavam napraviti samo dobro za svijet fudbala", rekao je Čeferin.

Da nije ugovora o TV pravima Real Madrid bi zbog stavova svog predsjednika vjerovatno bio izbačen iz polufinala Lige prvaka.

"Male su šanse da se ne odigra polufinalni meč Real Madrida i Chelseaja. Sezona je u toku i televizije bi tražile odštetu ako se meč ne odigra", poručio je Čeferin.

Ipak, odnosi sa određenim klubovima više nikada neće biti isti.

"Vrata UEFA-e su uvijek otvorena, ali određeni klubovi će morati da snose posljedice. Oni su svi članovi naše organizacije, ali sa nekim ljudima moj odnos više neće biti iste. Svi su me razočarali, ali recimo da je Barcelona najmanje. Joan Laporta nije imao ništa u svojim rukama i napravio je pravi potez time što je odlučio da članovi kluba odluče o svemu".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kladionica MaxBet vam nudi fenomenalne kvote na meč Real Madrid Chelsea. Ponuda ove kladionice je zaista sjajna.

MaxBet zapratite na Instagramu i Facebooku!

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Handofsibir
Da smo znali da ste uefalona to stoji, ali da to i potvrdis to nismo ocekivali.
3 4
payron
Pa uefa je ta sto ima milion afera i lopovluka zato im ne odgovare super liga
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi