Anderlecht ima 12 uzastopnih poraza u Ligi prvaka, neslavni rekord je ugrožen sinoć

Sve izvjesniji scenarij

Anderlecht ima 12 uzastopnih poraza u Ligi prvaka, neslavni rekord je ugrožen sinoć

A. Čaušević

Kako pozitivni tako postoje i negativni rekori. Rekorder po broju uzastopnih poraza u Ligi prvaka trenutno je Anderlecht.

Slavni belgijski klub koji posljednjih godina ne igra u eliti je u periodu od 2003. do 2005. godine upisao 12 poraza u nizu.

Rekord Anderlechta je ugrožen sinoć na stadionu Veledrome gdje je Manchester City s 0:3 pobijedio Marseille.

Marseille je tako 11. put zaredom teren nakon meča Lige prvaka napustio kao poražen tim. Sve je počelo 2012. godine.

Inter je u revanš meču osmine finala Lige prvaka pobijedio s 2:1, ali je Marseille prošao dalje gdje ga je dočekao Bayern te ostvario dvije pobjede od po 2:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naredne sezone šest poraza u grupnoj fazi protiv Arsenala (1:2; 0:2), Borussije Dortmund (0:3; 1:2; i Napolija (1:2; 2:3).

Tim s Azzurne obale se u Ligu prvaka vratio nakon dugo godina, ali nova avantura je počela porazima od Olympiakosa (0:1) i Manchester Cityja (0:3). Naredni rival je Porto.

Top Komentari

user1597849779
Boli ih briga igraju ligu prvaka
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi