Samo jedan nema pravo nastupa: Kako će večeras izgledati prvih 11 Barcelone?

Sve spremno za početak La Lige

Samo jedan nema pravo nastupa: Kako će večeras izgledati prvih 11 Barcelone?

Edmir Škorić

Barcelona će La Ligu otvoriti večeras domaćim ogledom protiv Rayo Vallecana.

Navijači Barcelone, ali i oni neutralni ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu, nestrpljivo čekaju da lopta krene s centra i da se sami uvjere u kvalitete "nove" Barce predvođene s perspektivnim trenerom Xavijem i u čijem timu je nekoliko novih zvijezda.

Bez ikakve sumnje će u centru pažnje biti Robert Lewandowski, koji je kao veliko pojačanje ovog ljeta došao za oko 50 miliona eura iz Bayerna. Poljski reprezentativac bit će starter, svakako, pošto je jučer stigla vijest da je on uspješno registrovan. I mnogi drugi su registrovani, jedino nije stoper Jules Kounde, koji je došao iz Seville i on će još pričekati za dozvolu za nastupe u La Ligi.

Unutar tima je praktički idilična situacija jer je Xavi oblikovao tim kaakv je želio, a očekuje se da u narednim danima on bude još jači jer se očekuju dolasci isksunog beka Marcosa Alonsa iz Chelseaja i veznjaka Bernarda Silve iz Manchester Cityja, s tim da se najprije Barca mora riješiti pojedinih igrača.

Očekuje se da će stoperski par večeras činiti Eric Garcia i novopridošli Anders Christensen, dok će bekove činiti Jordi Alba i Araujo. U veznom redu zaigrat će provjereni trio - Serigo Busquets, Gavi i Pedri, dok će Miralem Pjanić s klupe čekati svoju priliku.

Oglasi

U napadu će biti isturen Lewandowski, a po krilima će djelovati Raphinha, koji je doveden iz Leedsa, te Ousmane Dembele, koji je nedavno produžio ugovor s klubom.

Na klupi je niz vrhunskih igrača, a među njima i Sergi Roberto, Frenkie de Jong s kojim klub ima određene nesuglasice zbog njegovog ugovora i njegovog odbijana da ode u Englesku nakon ponuda Manchester Uniteda i Chelseaja, zatim su tu i Dest, Pique, Ansu Fati, Ferran Torres, Pierre-Emerick Aubameyang, Memphis Depay, Balde i Franck Kessie, veznjak koji je došao iz Milana, ali tek treba da se izbori za mjesto startera.

Što se tiče odlazaka, Nico Gonzalez već je poslan na posudbu u Valenciju i to je danas potvrđeno, a takođe Depay se nalazi na korak od potpisa za Juventus, dok Aubameyanga mami njemački stručnjak Thomas Tuchel koji ga želi u Chelseaju.

Barcelona će s ovakvim sastavom svakako biti favorit protiv Rayo Vallecana, a ovakve utakmice morat će da dobija ako ne želi ponovo gledati kako slave na kraju igrači Real Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Napokon smo dočekali da krene i prvenstvo Španije, a kladionica Volcanobet nudi sjajne kvote za sve utakmice. Pogledajte ih OVDJE!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi