Crveni karton za Igman u 90., a onda gol Borca za pobjedu u 93. minuti

Trijumf Borca protiv Igmana

Crveni karton za Igman u 90., a onda gol Borca za pobjedu u 93. minuti

E. Ganibegović

Drugu utakmicu četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Novom Gradu odigrali su Borac i Igman. 

Susret u kojem smo vidjeli po nekoliko šansi na obje strane, odlučen je u trećoj minuti sudijske nadoknade i Borac je osvojio sva tri boda (1:0). 

Bilo je dosta sjeckanja i napada i s jedne i s druge strane, a prvo veliko uzbuđenje vidjeli smo u 20. minuti susreta.

Sa šest-sedam metara jedan igrač gostiju imao je čist šut, no njegov saigrač mu je zasmetao i Spremo je očistio situaciju ispred gola Borca.

Tri minute kasnije kolosalna šansa i za Borac. Ćorić je dobro prošao, ubacio za Mrkaića koji s nekoliko metara ne pogađa, ispriječio se Ćeman.

Smiraj prvog poluvremena donosi nam još jednu dobru šansu za Borac. Centaršut Zakarića iz kornera, Ćeman je proletio u prazno, neko je šutirao glavom, no izbacuju igrači Igmana loptu s gol linije.

Oglasi

Nastavio je Borac s dobrim šansama i na otvaranju drugog dijela, tačnije u 55. minuti. Enver Kulašin je sjajno utrčao i izašao u situaciju jedan na jedan, no šutirao pravo u Ćemana koji se dobro postavio.

Igman je imao novu šansu u 69. minuti, no stvorila se velika gužva u kaznenom prostoru Borca i niko nije ubacio tu loptu u gol.

Opasan napad Igmana u 79. minuti, ali sve je to nekako usporeno i neuigrano bilo. Na kraju svega poslije centaršuta Jakupovića Ramić glavom šutira pored gola.

Dvije opasne šanse imao je Borac preko Mrkaića u 80. i 82. minuti. Prvo je Momčilo šutirao glavom preko gola sa šest metara, da bi onda iz mrtvog ugla šutirao, a lopta je otišla pored gola.

Lukić je zaprijetio s distance u 86. minuti, Amer Dupovac u 90. dobija drugi žuti karton zbog odugovlačenja, a u trećoj minuti sudijske nadoknade domaći koriste prednost u vidu igrača više. Tatar je iskoristio grešku gostiju i pogodio za pobjedu svog tima. 

Oglasi

U narednom kolu Igman će dočekati Sarajevo, dok će Borac u goste ekipi Slobode.

Nije moglo proći bez sramotnog skandiranja (dijela) navijača Borca na ovoj utakmici, a vidjet ćemo da li će za Borac stići adekvatna kazna.

Danas nas od 21 sat očekuje još jedan meč, a od 21 sat Sarajevo će dočekati Posušje. 

Premijer liga BiH, 4. kolo:

Borac - Igman 1:0 (Tatar 90+3')

FK Borac: Pavlović, Spremo, Gajić, Vojnović, Ćorić, Begić, Popara, Kulašin, Zakarić, Tatar, Mrkaić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Igman: Ćeman, Duraković, Velić, Dupovac, Mahmić, Bešagić, Jakupović, Drljević, Hrelja, Hebibović, Ramić.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnan tz
Jel' tatar otisao navijacima koji skandiraju osudene ratne zločince da proslavi gol
33 1
Shaba
Nova sezona stare studijske lakrdije
22 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi