Leotar nemoćan u Banjaluci, Borac nastavlja jurišati prema Evropi

Dobra predstava domaćih

Leotar nemoćan u Banjaluci, Borac nastavlja jurišati prema Evropi

E. Oštraković

Večeras su u Banja Luci utakmicu 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrali Borac i Leotar, a očekivanu pobjedu ostvarila je domaća ekipa. Konačan rezultat utakmice bio je 2:0 za tim iz Banja Luke.

Borac je bio dosta bolja ekipa na otvaranju utakmice, ali nisu uspjeli postići gol. Prvu pravu priliku gosti iz Trebinja imali su u 11. minuti kada je Milića centrirao, ali odbrana Borca je dobro reagovala.

Minut kasnije šansa za Borac. Nakon kornera velika gužva u šesnaestercu Borca, ali su se gosti uspjeli spasiti i ovaj put.

Redale su se šanse pred golom Leotara i samo se čekalo kada će se rezultat promjeniti. To se desilo u 30. minuti.

Tatar je sjajno centrirao na drugu stativu, a tamo je spreman bio Ninković koji je majstorski glavom pogodio mrežu Leotara.

I nakon vodećeg gola ekipa Borca nastavila je sa napadima, ali do kraja prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao.

Oglasi

Drugo poluvrijeme krenulo je novim prilikama Borca, ali je Leotar baš kao i na otvarnju utakmice uspijevao da se odbrani.

Ipak, u 58. minuti su ponovo kapitulirali. Ninković je fenomenalno vanjskom uposlio Kulašina koji matira Puletića za 2:0.

Leotar je imao jako dobru priliku u 63. minuti, ali udarac Cmiljanovića je zaustavila stativa, te se rezultat nije promjenio.

Niti u jednom trenutku pobjeda Borca na današnjem susretu nije došla pod znak pitanje, a mora se reći i da je sasvim zaslužena prema prikazanom na terenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon ove pobjede Borac je ostao drugi na tabeli, a sada imaju 42 osvojena boda. Sa druge strane Leotar se nalazi na 10. mjestu sa 23 osvojena boda.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676220937
****ala ti BoRDO prcija sve usta
0 2
yugopo
Ja dobre prijateljske utakmice!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi