Borac s igračem više uspio slomiti otpor Sloge i doći do pobjede

Banjalučani bolji, ali teško do trijumfa

Borac s igračem više uspio slomiti otpor Sloge i doći do pobjede

E. Škorić

Fudbalerima Borca pripala je uloga velikog favorita pred današnji meč sa Slogom iz Doboja u Bosanskom Novom, ali na kraju podjela bodova (1:1) koja je svakako više obradovala Dobojlije.

Borac je na papiru bio favorit, ali Sloga je novi premijerligaš koji je već oduševio bh. javnost partijama, posebno u mečevima protiv velikana bh. fudbala, a to je bio slučaj i danas.

Na početku meča prilika za Borac, ali Trako brani udarac Lukića. Potom je Ninković sa samo četiri metra šutirao glavom preko gola, a onda je Tatar izblokiran u osmoj minuti. Samo tri minute kasnije opet Tatar u šansi, ali Stapić je izbacio u korner.

U 14. minuti Jurilj šutira sa sedam ili osam metara, Trako brani, lotpa se opet odbija do Jurilja, ovaj šutira, Trako brani, na kraju jedan igrač Borca iz neposredne blizine šutira pored gola. Bila je to šansa koju su "domaći" jednostavno morali da iskoriste.

No, dominaciju su ipak krunisali golom u 18. minuit golom Jurilja, koji je pogodio na ubačaj s lijeve strane. Sloga je potom preuzela inicijativu, oslobodila se Borčevih napada, a onda se ponovo redaju šanse pred golom Dobojlija.

U 32. minuti Lukić je pucao, Trako spašava nakon udarca Lukića, a zatim Tatar pogađa stativu šutem s vrha kaznenog prostora. Do kraja prvog dijela Borac je mogao postići još jedan gol, ali ostaje 1:0.

Oglasi

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, Soga dolazi do gola. Kulenović je pobjegao Vojnoviću i zabio za izjednačenje. Mogao je gostujući tim i do potpunog preokreta, ali je Pavlović odbranio udarac Đorića koji je izašao sam pred gol Banjalučana.

Borcu je posao olakšan u 69. minuti, kada je Dadić dobio drugi žuti karton, odnosno crveni, a sve zbog jednog starta na sredini terena za koji nije izgledao baš kao da je za žuti, prema mišljenju gostiju, ali sudija nije odustao od svoje odluke.

Borac je s igračem više još intenzivnije krenuo na gol Sloge, da bi u 84. minuti rezervista Mrkaić pogodio nakon slabe intervencije Trake, ali i prethodno dobrog centaršuta Jurilja s desne strane, koji je definitivno ponio epitet igrača utakmice.

Ekipa Borca je došla na drugo mjesto sa 20 bodova, a narednog vikenda će igrati derbi sa Sarajevom u Zenici, dok će Sloga nove boodve tražiti u gostima kod Leotara.

FK Borac - FK Sloga 2:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac: Pavlović, Ninković, Gajić, Vojnović, Subić, Lukić, Kulašin, Popara, Jurilj, Tatar, Piščević.
FK Sloga: Trako, Dadić, Zajić, Popara, Krstovski, Čolič, Stašpić, Ristić, Baštić, Milanović, Kulenović.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hadzija123
J... li vam majku pa dokle vise sa navlacenjem eno isaka lesinara nosi transparent pico ptotiv svih..... A evo sad ce ubrzo i pico otici ovako ili onako pa cete opet sa krupom igrati derbije
14 0
davide.azzurri
Yebem vam mayku cetnicku
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti