Brazilci spremili čak 10 novih plesnih tačaka pred Hrvatsku: "Ako Bog da, biće puno plesa"
Brazilski majstori snagu pokazali protiv Koreje, no Hrvatska bi mogla biti mnogo veći izazov (Foto: EPA)

Žele doći do kraja

Brazilci spremili čak 10 novih plesnih tačaka pred Hrvatsku: "Ako Bog da, biće puno plesa"

Edmir Škorić

Brazilci su se rasplesali, ne samo sa logom u nogama, već i nakon svakog datog gola. Ples najavljuju do samog finala.

Brazilci su protiv Južne Koreje u osmini finala slavili sa 4:1, a svaki gol je proslavljen tako što se jedan dio igrača poreda i izvede neku plesnu tačku. Nakon gola Richarlisona, čak je i selektor Tite plesao.

Brazilci žele u Kataru d anakon 20 godina vrate trofej svjetskog prvaka i da ostvare rekordnu šestu titulu. Za sada su krenuli u velikom stilu jer su dosta lako prošli grupnu fazu, a onda razbili Korejce.

Njihovo slavljenje uz ples nekima smeta, kao naprimjer nekadašnjem veznjaku Manchester Uniteda Roy Keaneu, koji smatra da je to ponižavanje protivnika, odnosno nepoštivanje.

"Zabili su četiri gola i nastavljaju plesati. Nakon prvog, dobro, razumijem. Ali onda se i sam trener pridružio igračima. Ne sviđa mi se to. Mislim da ovo uopće nije dobro".

Ples Brazilaca traje od početka turnira. Prvo su dobili Srbiju sa 2:0, potom Švicarsku s 1:0, a jedini poraz doživjeli su u 3. kolu grupne faze od Kameruna, kada je već bilo jasno da su prošli dalje.

Oglasi

U petak ih čeka okršaj sa Hrvatskom u četvrtfinalu i ostaje da vidimo hoće li Karioke plesati Sambu i iritirati Keanea i njemu slične, ali će doživjeti hladan tuš i ranije krenuti kući.

Prema riječima Brazilaca, plesat će do kraja. ESPN tvrdi da su pripremili čak 10 plesova kako bi proslavili postignute golove u Kataru.

"Ako postignemo više od 10 golova, morat ćemo početi s inovacijama", nasmijao se brazilski reprezentativac Raphinha na konferenciji za novinare. Uoči četvrtfinala protiv Hrvatske u petak, Titeov tim već ima favorita za slavlje: aranžman za pjesmu "Aquecimento Senta Senta Suave" Buarquea, prijatelja Viniciusa Jr.

Prva koreografija na turniru u Kataru temeljila se na "Pagodao do Birimbola" brazilske grupe Os Quebradeiras, jednoj od najpopularnijih pjesama na TikToku u Brazilu. Onda se protiv Korejaca zaplesalo uz "Dança do Pombo" Mc Faisca e os Perseguidores. Na što je otplesao i sam brazilski selektor.

"Pokušavam se prilagoditi karakteru igrača. Oni su jako mladi igrači i moram im se malo prilagoditi. Oni govore jezikom plesa", rekao je 61-godišnji Tite.

Brazil svoj meč s Hrvatskom igra u petak u 16 sati, a u eventualnom polufinalu sastat će se sa Nizozemskom ili Argentinom, koji će svoj četvrtfinalni ogled imati isto u petak, ali od 20 sati.

U subotu će od 16 sati igrati Maroko i Portugal, a četiri sata kasnije evropski nogometni klasik između Engleske i Francuske. Veliko finale nas čeka u nedjelju 11. jula.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Također, već su poznate i kvote za ovaj susret koje jasno pokazuju ko ima ulogu favorita, a njih možete pogledati u bogatoj ponudi kladionice Volcanobet i to na OVOM LINKU.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Top Komentari

user1669598125
Hajmo Brazil do kraja.Pregazite te parazite u sljedećoj utakmici.Sambaaaaaa
8 2
haris1000
Klovnovi
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi