Trenutak za pamćenje: Tite objasnio zašto je sinoć umjesto Alissona uveo trećeg golmana Wevertona

Odličan potez selektora Brazila

Trenutak za pamćenje: Tite objasnio zašto je sinoć umjesto Alissona uveo trećeg golmana Wevertona

Endin Čaušević

Brazil je sinoć u meču osmine finala Svjetskog prvenstva lakše od očekivanog pobijedio Južnu Koreju i plasirao se u narednu rundu, a koliko je opuštena atmosfera bila na klupi Karioka pokazala je najbolje izmjena koju je Tite napravio u samom finišu kada je umjesto Alissona na teren poslao trećeg golmana Wevertona.

Karioke su već nakon prvog poluvremena završile posao u meču protiv Južne Koreje i bilo je jasno da ćemo Brazilce gledati u četvrtfinalu u okršaju protiv Hrvatske.

Brazilci su već nakon prvog poluvremena vodili sa 4:0 nakon spektakularne igre, dok su u drugom poluvremenu znatno spustili tempo igre i samo se čekao kraj utakmice.

Južna Koreja je u drugom poluvremenu samo uspjela da ublaži poraz golom za konačnih 4:1. Koliko su se Brazilci opustili u drugom poluvremenu najbolje je pokazao Tite svojim izmjenama.

Prvo je na teren poslao 39-godišnjeg Danija Alvesa na početku drugog poluvremena, ali je u finišu sve iznenadio kada je izveo golmana Alissona, a na teren je poslao Wevertona koji je inače treći golman u ekipi Brazila.

Alisson je pred sami početak Mundijala dobio ulogu prvog golmana ispred Edersona koji je branio meč trećeg gola grupne faze protiv Kameruna, ali je Tite ponovo na gol vratio Alissona.

Oglasi

Sinoć je golman Liverpoola imao nekoliko dobrih intervencija, ali i ne previše posla. Kada je već svima bilo jasno da će Brazil sigurno da pobijeti Tite je iznenadio sve odlukom da na teren uvede i Wevertona, no jasno je zašto je to uradio.

Weverton je na teren ušao u 80. minuti kod rezultata 4:1 za Brazil i to je bila peta izmjena koju je Tite napravio. Nakon utakmice selektor Brazila je objasnio zbog čega se odlučio na takav potez.

Bilo je špekulacija da je Alisson možda povrijeđen, ali bi u tom slučaju Ederson stao na gol i odluka da 34-godišnji Weverton ide na teren je sve iznenadila. No, Tite je na press konferenciji riješio sve dileme kada je ta tema u pitanju.

"Smatram da je jako lijepo da i Weverton zaigra na Svjetskom prvenstvu i odlučio sam mu dati neku minutažu kako bi osjetio strast ovog takmičenja jer to zaista zaslužuje. On je bio jedini bez minutaže na Mundijalu i htio sam to da promijenim", rekao je Tite i nastavio.

Oglasi

"Ne radi se o nikakvoj povredi Alissona. Malo sam i njega odmorio. Želim da što više igrača osjeti strast igranja na Mundijalu i zato sam uveo Wevertona. Za njega je ovo posljednja šansa da igra na tako velikom takmičenju i bio je presretan kada sam mu rekao da ide na teren. Ovo je bila odlična prilika da i on dobije minutažu i nisam mogao to da propustim".

Ovaj 34-godišnji golman inače brati na Palmeiras i za Brazil mu je ovo bila tek deveta utakmica u karijeri. Za Karioke je debitovao prije pet godina, ali većinom ima ulogu trećeg golmana.

Također, ovo mu je bio debi na Svjetskom prvenstvu i ovaj trenutak će sigurno zauvijek pamtiti. Weverton je ranije branio na mečevima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, jednoj utakmici Copa Americe i nekoliko prijateljskih utakmica.

Nakon lagane pobjede protiv Južne Koreje u osmini finala sada Brazil očekuje znatno teži zadatak jer će u četvrtfinalu ovog takmičenja igrati protiv Hrvatske.

Utakmica između Brazila i Hrvatske igra se već u petak s početkom u 16 sati na stadionu Education City u Al Rayyanu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Također, već su poznate i kvote za ovaj susret koje jasno pokazuju ko ima ulogu favorita, a njih možete pogledati u bogatoj ponudi kladionice Volcanobet i to na OVOM LINKU.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Top Komentari

SamoSiroki
Svaka čast, voli svak da igra na mundialu
1 0
King_Kenny
...svaka tebi cast,ali si me zabrinuo,mislio sam evo ga i Alisson pokupi povredu...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi