Vieri otkrio novog nogometnog fenomena i tvrdi da vrijedi 200 miliona eura

Impresioniran golmanom

Vieri otkrio novog nogometnog fenomena i tvrdi da vrijedi 200 miliona eura

Edmir Škorić

Christian Bobo Vieri , bivši italijanski napadač iz Intera, Juventusa ili Milana, govorio je o aktuelnoj situaciji u nogometu, a posebno je impresioniran jednim čovjekom.

Christian Bobo Vieri , bivši italijanski napadač iz Intera, Juventusa ili Milana, govorio je o aktuelnoj situaciji u nogometu, a posebno je impresioniran jednim čovjekom.

Vieri je bio jedan od najboljih napadača u Evropi u svoje vrijeme, a susretao se na terenima sa vrhunskim golmanima kao što su Gianluigi Buffon, Gianluca Pagluica, Angelo Peruzzi ili Francesco Toldo, no sada ima riječi hvale za golmana koji briljira u Seriji A, ali i Ligi prvaka.

"Maignan vrijedi 200 miliona eura! On je pravi fenomen. Kada ste na stadionu, imate dojam da nikada neće zabiti gol. Stavljam ga na listu velikih prvaka u povijesti nogometa. Da se nije on povrijedio, Milan bi imao 10-12 bodova više u Seriji A", kazao je Vieri.

Najskuplji golman u povijesti nogometa trenutno je Kepa Arrizabalaga . Španca je kupio Chelsea za 80 miliona eura od Athletic Bilbaa. Na ovoj listi ga slijedi Brazilac Alisson za kojeg je Liverpool Romi platio 62,5 miliona eura.

Maignan je ponikao u PSG-u, koji ga je besplatno pustio u Lille 2015. godine, a Milan ga je šest godina kasnije doveo za samo 15 miliona eura.

Oglasi

Francuz je došao kao zamjena za Gianluigija Donnarummu koji je prešao u PSG, a do sada je za Rossonere sakupio 56 nastupa i na 26 mečeva sačuvao mrežu.

Ovom 27-godišnjaku je pripala čast odnedavno da bude prvi golman Francuske nakon što se povukao Hugo Lloris, a njegova trenutna tržišna vrijednost je 35 miliona eura prema Transfermarktu.

Maignan je bio jedan od oslonaca Rossonera na putu do Scudetta prošle sezone, a posebno se istakao u utorak navečer u duelu Milana i Napolija (1:0) u četvrtfinalu Lige prvaka, kadaj je s nekoliko odbrana spriječio Napolitance da dođu do boljeg rezultata.

Naredne sedmice se igra revanš u Napulju i ako Maignan ponovi svoju dobru partiju, Milan je na dobrom putu da se plasira u polufinale Lige prvaka, što bi bio zaista ogroman uspjeh.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan prije toga igra s Bolognom u Seriji A u subotu od 15 sati, a na ovom gostovanju je najavljen veliki broj promjena jer trener Stefano Pioli želi da odmori svoje ključne igrače za duel sa Napolitancima.

Kvote pogledajte na sajtu Volcanobet kladionice i ostavite vašu okladu OVDJE. Ako niste, obavezno se REGISTRUJTE i uživajte u raznim pogodnostima koje nudi ova kladionica.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi