Činjenice ne lažu: Ko su favoriti u Ligi prvaka?
Zanimljive činjenice svih parova četvrtfinala Lige prvaka.

Poznati svi parovi četvrtfinala

Činjenice ne lažu: Ko su favoriti u Ligi prvaka?

E. Oštraković

Danas su izvučeni svi parovi četvrtfinala Lige prvaka.

Tottenham će igrati protiv Manchester Cityja, Liverpool je favorit u susretu protiv Porta, Manchester United i Barcelona čine treći par, a Juventus ima blagu prednost protiv Ajaxa kojeg sigurno ne treba otpisati jer su već napravili jedno iznenađenje.

Juventus - Ajax

-Kada je u pitanju utakmica između Ajaxa i Juventusa, Ajax nikada nikada nije ostvario pobjedu u Ligi prvaka protiv Juventusa. Upisali su četiri poraza i remi.

-Ovo će biti prva utakmica ove dvije ekipe u ovoj fazi takmičenja još od polufinala koje su igrali 1996 godine, kada je Juventus slavio sa 6:2.

-Cristiano Ronaldo je u Ligi prvaka postigao sedam golova protiv Ajaxa, a više je postigao jedino protiv Bayjerna (devet) i protiv svog sadašnjeg kluba Juventusa (deset).

-Massimiliano Allegri nikada u Ligi prvaka nije pobijedio Ajax, protiv njih ima tri remija i jedan poraz.

Liverpool - Porto

-Liverpool nikada nije izgubio od Porta, imaju tri pobjede i tri remija.

-Liverpool je uvijek prolazio dalje kada je za protivnika imao klub iz Portugala.

-Sadio Mane je svoj jedini hat-trick u Liverpoolu upisao upravo u Ligi prvaka protiv Porta.

-Porto je prošle sezone eliminisan upravo od Liverpoola ukupnim rezultatom 5:0 za tim iz Engleske.

Tottenham - Manchester City

-Ovo je prva međusobna utakmica u Evropi za Tottenhem i Manchester City.

-Manchester City je prošle sezone iz Lige prvaka eliminisan upravo od Engleskog tima, i to Liverpoola.

-Posljednje tri utakmice između ove dvije ekipe završene su pobjedom Manchester Cityja.

Manchester United - Barcelona

-Ovo će biti prva utakmica ove dvije ekipe još od finala koje su igrali 2011. godine, a koje je Barcelona pobijedila sa 3:1.

-Manchester United nikada nije ostvario pobjedu na gostovanju u Barceloni. Imaju dva poraza i dva remija u četiri odigrane utakmice.

-Barcelona je izgubila samo dvije od 41 domaće Evropske utakmice protiv klubova iz Engleske. Imaju 27 pobjeda, 12 remija i 2 poraza, a oba su došla od Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

-Lionel Messi je postigao 22 gola u Ligi prvaka protiv klubova iz Engleske. To je više nego bilo koji drugi igrač u ovom takmičenju. Protiv Uniteda je postigao dva gola.

-Ovo će biti prvi put da Solskjaer dolazi na Nou Camp kao igrač ili trener još od 1999. godine kada je u finalu Lige prvaka postigao jedan od dva gola u sudijskoj nadoknadi.

Top Komentari

Armin Armic
postigao 2 gola?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi