Eden Hazard završio karijeru!
(AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

Odlazi s 32 godine

Eden Hazard završio karijeru!

M. Šljivak

Čuveni belgijski fudbaler Eden Hazard završio je karijeru. On je s 32 godine i nakon brojnih povreda odlučio da je dosta i oprostio se od fudbala.

Eden Hazard odlučio je okončati karijeru. Nakon odlaska iz Real Madrida najavljivalo se da će 32-godišnjak nastaviti s fudbalom, no on je odlučio da je vrijeme da kaže zbogom fudbalu.

Povrede su ga uništile, a Hazard je objavio kako se tijelo jednostavno mora poslušati u pravom trenutku.

"Moraš poslušati sebe i reći dosta je u pravo vrijeme. Nakon 16 godina i više od 700 utakmica odlučio sam završiti karijeru profesionalnog fudbalera", saopštio je Eden Hazard i nastavlja:

"Uspio sam ostvariti san, igrao sam i zabavljao se na raznim stadionima širom svijeta. Tokom karijere sam imao sreću upoznati mnogo vrhunskih menadžera, trenera i saigrača - Hvala svima na lijepim trenucima, nedostajat ćete mi".

Oglasi

[instagram]https://www.instagram.com/hazardeden_10/?img_index=1[/instagram]

"Hvala klubovima za koje sam igrao: Lille, Chelsea i Real Madrid. Hvala i Fudbalskom savezu Belgije. Posebno hvala porodici, prijateljima, savjetnicima i ljudima koji su me podržavali u dobrim i lošim trenucima."

"Na kraju veliko hvala svim navijačima koji su me pratili svih ovih godina i koji su me ohrabrivali gdje god da sam igrao. Sad je vrijeme da uživam s voljenim i da doživim nova iskustva. Vidimo se van terena", poručio je Hazard.

Eden Hazard je karijeru počeo u francuskom Lilleu. Odličnim igrama u ovom klubu privukao je veliku pažnju evropskih velikana, pa se 2012. godine odlučiona prelazak u Chelsea.

U timu sa Stamford Bridgea je igrao fudbal života. Sedam godina je proveo u Engleskoj, osvojio je dva naslova prvaka, te dva trofeja Evropske lige.

Odlazak u Real Madrid 2019. godine za više od 100 miliona eura trebao mu je biti kruna karijere. Međutim, povrede su ga uništile, pa u Madridu nije pokazao ništa.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ipak, može se pohvaliti trofejima La Lige, Kupa Kralja i Lige prvaka, te u penziju odlazi s brojnim trofejima.

Za reprezentaciju Belgije nastupio je u 126 utakmica i postigao je 33 pogotka.

Top Komentari

Arnel925
Jarane u Celsiju kad je bio bolje je na trenutke bio i od Ronalda i od Messija. A ne treba zaboraviti da su tad Ronaldo i Messi bili na vrhuncu karijere. Hazard je zabio kako je htjeo u Engleskoj.
2 0
Mel_Glupson
Mali kepec ... kesa od igrača
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi