Inzaghija pitali hoće li Džeko igrati finale Lige prvaka: "To niko nikad nije uradio u dva mjeseca"

Nakon osvojenog finala Kupa Italije

Inzaghija pitali hoće li Džeko igrati finale Lige prvaka: "To niko nikad nije uradio u dva mjeseca"

A. Čaušević

Edin Džeko je u srijedu stigao do 10. trofeja u karijeri, ali osvajanje jubilarnog pehara zasjenila je njegova rasprava sa trenerom Simoneom Inzaghijem nakon zamjene poslije sat vremena igre finala Kupa Italije protiv Fiorentine. 

Džeko je igrao sasvim dobar meč, ali je imao i dvije velike prilike koje su donijele određenu nervozu u njegovom ponašanju pa je u par navrata burno reagovao prema saigračima, prije svih Calhanogluu i Dimarcu.

Inzaghi je odlučio da ga izvede iz igre u 58. minuti. Priliku je dao Romeluu Lukakuu, a promjena nije baš najbolje sjela popularnom Dijamantu.

Uslijedila je kratka, ali burna rasprava italijanskog trenera i bh. napadača, a Inzaghi je objasnio Sarajliji zašto ga je zamijenio.

Inter je na kraju ostvario pobjedu sa 2:1, a dvostruki strijelac je bio Lautaro Martinez koji je nedodirljiv u napadu pa je poslije meča Inzaghi dobio očekivano pitanje.

Novinari su pitali da li će Džeko biti taj koji će biti partner Argentincu u finalu Lige prvaka, ili će se ipak odlučiti za Lukakua koji je značajno podigao formu.

Oglasi

Uslijedio je snalažljiv odgovor Inzaghija koji je kazao kako njegova ekipa ima misiju odigrati 20 odličnih utakmica u dva mjeseca, a niti jedan igrač nije to sam uspio uraditi. 

"Lautaro se uvijek izmjenjuje s ostalim napadačima jer naša misija se zna. Niko nikad nije odigrao 20 utakmica u dva mjeseca. Svi nam pomažu", kazao je Inzaghi.

Podsjećanja radi, Inter će za rivala 10. juna u utakmici godine za rivala imati Manchester City. Građani su sigurno favoriti, ali daleko od toga da Nerazurri stižu u Istanbul sa bijelom zastavom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je do sada uglavnom bio starter u svim najvažnijim mečevima Intera ove sezone, posebno je to bio slučaj u Ligi prvaka i sigurno bi bilo nepravedno prema Dijamantu da bude zapostavljen u možda za njega i najvažnijem meču klupske karijere.

Računajući sva takmičenja ove sezone 37-godišnji Džeko je zabio 14 golova. Kako sada stvari stoje i naredne sezone će biti član Nerazzurra jer je spremno produženje ugovora koje bi uskoro trebalo biti i ozvaničeno.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Jucer je bio kloc - nazalost nema tu stabilnost više odigrati nekoliko dobro tekmi za redom- što je i normalno sa ovim godinama! Ali Lukaku za mene još maje radi na terenu od Dzeke- zato Dzeko mora startovati
1 1
struja
Njegova fudbalska velicina i karakter nisu na istom nivou
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi