Kakav trag je Edin Džeko ostavio u Italiji najbolje pokazala objava Serie A na Instagramu

Dijamant u centru pažnje

Kakav trag je Edin Džeko ostavio u Italiji najbolje pokazala objava Serie A na Instagramu

Endin Čaušević

Najbolji bosanskohercegovački igrač Edin Džeko napustio je Inter i karijeru nastavio u Fenerbahčeu. Džeko je prethodnih osam godina proveo u Italiji gdje je igrao u Romi i Interu, a kakav trag je naš Dijamant ostavio na Apeninima najbolje pokazuje današnja objava na zvaničnom profilu Serije A.

Džeko je kao slobodan igrač napusti Inter u kojem je proveo dvije prethodne sezone, ali nije dobio ponudu za nastavak saradnje.

Iako se do zadnjeg dana čekao da se čelnici Intera oglase na kraju je Džeko shvatio da je vrijeme za odlazak. Na stolu je imao nekoliko ponuda, a na kraju se iskusni bh. napadač odlučio da potpiše za Fenerbahče.

Džeko je s Fenerom potpisao saradnju na dvije sezone, a iako ima već 37 godina jasno je da se od njega mnogo očekuje i da Dijamant ima ogromnu želju da opravda očekivanja.

U Italiji je proveo prethodnih osam godina i ostavio zaista neibrisiv trag. Džeko je šest godina nastupao za Romu, a dvije u dresu Intera.

Oglasi

Džeko je u Seriji A uspio na 268 utakmica da zabije čak 107 golova i doda 50 asistencija što dovoljno govori o kakvom napadaču se radi.

Iako je još prije mjesec dana napustio Italiju i otišao u Turskoj jasno je da na Apeninima ne mogu i ne žele tako lako da zaborave Džeku.

Kakav trag je Dijamant ostavio u Italiji najbolje je pokazala objava koja se pojavila danas na zvaničnom Instagram profilu Serije A koja je posvećena sjajnom bh. napadaču.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, komentari koje su ostavili navijači Rome i Intera pokazuju da je Džeko jedan od rijetkih kojeg toliko poštuju u vole u oba kluba iako su Rimu nisu bili najsretniji kada je prije dvije godine otišao u Milano.

Džeku su raširenih ruku dočekali i navijači Fenerbahčea i sigurno je da će naš napadač i u ovom turskom velikanu pokazati da još uvijek nije za penziju i da ima šta da pokaže na fudbalskom terenu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kugla
Koji trag sta osvoji Roma sa Dzekom i Inter isto
0 1
Zaccheroni
Najbolji ili recimo najdokazaniji fudbaler BiH
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi