Edin Džeko će samo za potpis dobiti dva miliona eura i bolji ugovor nego što se najavljivao
Edin Džeko karijeru nastavlja u Turskoj nakon što je prethodnih osam godina proveo u Italiji nastupajući za Romu i Inter (Foto: EPA)

Seli u Istanbul

Edin Džeko će samo za potpis dobiti dva miliona eura i bolji ugovor nego što se najavljivao

Midhat Šljivak

Edin Džeko karijeru će nastaviti u redovima turskog velikana Fenerbahčea. Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine prihvatio je ponudu istanbulskog tima, a prema navodima turskih medija zbog Fenera je odbio mnogo više novca od Al Hilala iz Saudijske Arabije. Ovaj tim mu je nudio 20 miliona eura za dvije godine.

Edin Džeko nakon osam godina napušta Italiju. Iskusni 37-godišnji napadač karijeru nastavlja u turskom velikanu Fenerbahčeu s kojim će potpisati dvogodišnju saradnju.

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine imat će primanja od pet miliona eura po sezoni uz dodatne bonuse. Također, samo za potpis će od turskog kluba dobiti dva miliona eura i sve bi trebalo da se završi u srijedu kada će Džeko stići u Istanbul.

Zbog Fenerbahčea reprezentativac BiH je odbio mnogo više novca kojeg mu je nudio Al Hilal iz Saudijske Arabije.

Turski list Akšam navodi kako je ponuda Al Hilala bila poprilično veća. Ovaj klub je Edinu ponudio ugovor od 20 miliona eura, ali Džeko je to odbio i odlučio karijeru nastaviti u Istanbulu. Nije mu smetalo što će izgubiti nekoliko miliona.

Oglasi

On će tako napustiti Italiju nakon osam godina. Boravak u Romi i Interu sigurno će dobro pamtiti, no došao je trenutak za odlazak i Istanbul će biti novi dom za čudesnog napadača i njegovu porodicu.

Milioni nisu bitni već sreća supruge Amre i djece

Edin Džeko napušta ekipu Intera. Nerazzurri nisu 37-godišnjem napadaču ponudili dobre uslove za nastavak saradnje i on je na kraju ovog mjeseca slobodan igrač.

Karijeru bi kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine trebao nastaviti u turskom velikanu Fenerbahčeu. Mediji u ovoj zemlji tvrde da je posao praktički već završen i da je Edin odabrao Tursku zbog supruge Amre i djece.

"Edin Džeko je jako blizu Fenerbahčea. Razgovori su prošli veoma dobro i Džeko je spreman da dođe u Istanbul zbog činjenice da njegova supruga Amra voli grad i njegovu kulturu", piše Milliyet.

Oglasi

Zvanična potvrda transfera mogla bi uslijediti odmah nakon što sjajni napadač završi s obavezama u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, a Džeko je ranije isticao da je najvažnije od svega da se osjeća jako dobro.

"Najvažnije je da se osjećam dobro. Pokazao sam da još uvijek mogu igrati na visokom nivou i to se jedino računa na kraju", poruka je bh. dijamanta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Edin Džeko je protekle sezone odigrao 52 utakmice u dresu tima s Giuseppe Meazze i ostvario je učinak od 14 pogodaka i pet asistencija.

Podsjetimo, Džeko je bogatu karijeru počeo u Željezničaru, nastavio u češkim Teplicama i Ustiju, a zatim je uslijedila velika karijera u Wolfsburgu, Manchester Cityju, Romi i na kraju Interu.

Top Komentari

Kugla
Koji su ovi Turci kreteni za levata tolike milione
0 5
komentator1
Klocina
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi