Prije početka sezone Ten Hag je izbacio petoricu igrača iz svlačionice, napokon poznata imena

Želi sve držati pod kontrolom

Prije početka sezone Ten Hag je izbacio petoricu igrača iz svlačionice, napokon poznata imena

E. Škorić

Nizozemski stručnjak Erik ten Hag je po samom dolasku u Manchester United odmah počeo da uvodi svoja pravila i da promijeni disciplinu koja je uveliko bila narušena u ekipi.

Britansko izdanje Expressa prenosi da je bivši trener Ajaxa, Ten Hag, prije početka sezone tražio da petorica igrača Manchester Uniteda napuste svoja mjesta u svlačionici.

Svlačionica na treningu u Carringtonu predviđena je samo za 24 igrača, pa je trener morao napraviti mjesta za pridošlice u ekipi.

Phil Jones, Axel Tuanzebe, Teden Menji, Brandon Williams i Shola Shortire bili su prisiljeni napustiti svoja mjesta. Nakon ovakvog raspleta događaja Tuanzebe i Shortire otišli su na posudbe u druge klubove, dok su Jones, Williams i Menji ostali na Old Traffordu bez izgleda za svoje mjesto u početnih 11.

Nizozemac je po dolasku u Manchester odmah inzistirao na disciplini, a njegove metode rada nekim zvijezdama Uniteda bile su jako teške i neprihvatljive. Ten Hag je kasnije imao sukob s Cristianom Ronaldom, koji kao najveća zvijezda kluba nije mogao da podnese da ne igra.

Nakon svega, Ronaldo je dao eksplozivan intervju u novembru prošle godine u kojem je blatio klub i Ten Haga, a ubrzo nakon toga dobio je raskid ugovora, da bi nakon Svjetskog prvenstva u Kataru potpisao za Al Nassr u Saudijskoj Arabiji.

Oglasi

Manchester je inače pod vodstvom Ten Haga imao krizne periode, ali u posljednje vrijeme stvari idu baš onako kako je to zamislio i zaželio sam menadžer kluba, ali i navijači na Old Traffordu.

Manchester United sutra igra protiv Leedsa na Old Traffordu i ima priliku da se pobjedom učvrsti na trećem mjestu i da se primakne cilju, a ove sezone je to plasman u Ligu prvaka, mada ni Arsenal nema nedostižnu prednost.

Osim toga, United igra u šesnaestini finala Evropske lige protiv Barcelone i drugo po redu evropsko klupsko takmičenje biće prilika za Crvene vragove da uspiju na kraju da osvoje neki značajan trofej.

Naravno, imaju i mogućnost u kupovima. Igraju 1. marta protiv West Hama osminu finala FA kupa, dok će protiv Newcastlea 26. februara igrati finale Liga kupa i to će biti najbolja šansa da se dođe do trofeja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na sajtu Volcanobet kladionice pogledajte ponudu za sutrašnji derbi Manchester United - Leeds. Kvote se nalaze na OVOM linku.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi