Novi dresovi za FK Slaven iz Novog Grada

Klubu iz Dobrljina stigle dvije garniture opreme

Novi dresovi za FK Slaven iz Novog Grada

Sponzorski tekst

Fudbalski klub Slaven iz Dobrljina kod Novog Grada uskoro će proslaviti vijek postojanja, a tokom duge tradicije nanizali su brojne uspjehe. Klub je osnovan 1926. godine, a u klupskoj istoriji posebno je značajna 1935. godina kada je, upravo na njihovom stadionu, odigrana prva noćna utakmica u bivšoj Kraljevini Jugoslaviji. 

Danas se mogu pohvaliti kvalitetnim igračima u tri selekcije, ali i novim dresovima koje im je poklonila kompanija Mozzart.

"Zahvaljujem se kompaniji Mozzart koja nam je izašla u susret i donirala dvije nove garniture opreme. Na tome smo im neizmjerno zahvalni i nadamo se budućoj saradnji", kaže Radenko Radić, predsjednik FK Slaven Dobrljin, Novi Grad.

Klub broji 62 igrača u tri selekcije. Seniori se takmiče u Trećoj ligi- grupa Zapad gdje su trenutno 11. na tabeli. Pretpioniri i pjetlići igraju protiv svojih vršnjaka na nivou Područnog fudbalskog saveza Prijedor.

Opis nije dostupan.

Plan im je da u narednom periodu pojačaju nekoliko igračkih pozicija, a ambicija da opstanu u regionalnoj ligi, napredujući ka vrhu tabele, pa i da uđu u Drugu ligu RS.

Podršku na tom putu im pružaju Opština Novi Grad, kroz budžetska davanja, te prijatelji i simpatizeri ovog kluba.

Sada za njih navijaju i u kompaniji Mozzart koja ih je podržala kroz akciju „Novi dresovi za nove šampione“. U ovoj plemenitoj misiji, novim dresovima, do sada su usrećili brojne klubove širom naše zemlje sa jednom željom- da postanu novi šampioni.

Top Komentari

FK Slaven iz Bosanskog Novog.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti