Uvod u bogat vikend sa najjačim kvotama na Troyes, Darmstadt i Sheffield Wednesday

Nigdje nećete naći veće

Uvod u bogat vikend sa najjačim kvotama na Troyes, Darmstadt i Sheffield Wednesday

Sponzorski tekst

Petak je uvod u buran i bogat vikend. Lista je sve deblja, na programu su najbolje lige na Starom kontinentu. Mozzartove kladionice su i danas bile otvorene i ponudile su vam tri kvote koje će u svakom trenutku biti najveće na svijetu.

Reč je o jedinicama za Troyes protiv Auxerrea u francuskom prvenstvu, zatim za Darmstadt u okršaju sa Hannoverom u sklopu Zwaite, kao i Sheffield Wednesday u sklopu FA kupa protiv Morecambea.

TROYES - AUXERRE (PETAK, 21.00), KEC 2,10

Troyes je sakupio 13 bodova u 13 kola francuskog šampionata. Sa njima je klub na 12. mjestu, ali je u nizu neugodnih rezultata. U prethodnih pet kola klub je remizirao tri puta i dva puta izgubio. Kada su domaći mečevi u pitanju, postigao je četiri remija. Auxerre je u ovom kolu ispod rivala na prvenstvenoj tabeli. Sa 12 bodova nalazi se na 16. mjestu, na granici sa zonom ispadanja. U posljednjim mečevima Auxerre je igrao bolje od Troyesa. U pet utakmica dva puta je izgubio i dva puta remizirao, a u posljednjem meču pobijedio je Ajaccio s malom razlikom. Međutim, tim je izgubio četiri utakmice u gostima.

DARMSTADT - HANNOVER (PETAK, 18.30), KEC 1.85

Darmstadt je i dalje vodeći u drugom rangu Njemačke i ozbiljni su u pogledu povratka u Bundesligu. Nije izgubio od jula, odnosno u 15 prošlih duela u svim takmičenjima. Ne tako davno Darmstadt je eliminisao Monchengladbach (2:1) u nacionalnom kupu, ali je potom usporio u prvenstvu, remiziravši dva puta zaredom. Sada je Ljiljanima potrebna ubjedljiva pobjeda pred svojim navijačima jer su konkurenti sve bliži. Hannover cilja na vrh tabele, jer za sadašnjim protivnikom zaostaje pet bodova. U prethodna tri meča uzeo je sedam bodova, značajno popravio plasman i prekinuo niz neugodnih rezultata. Međutim, Redsi su rijetko imali sreće u Darmstadtu ranije.

SHEFFIELD WEDNESDAY - MORECAMBE (PETAK, 20.45), KEC 1.30

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sheffield Wednesday i Morecambe započinju prvo kolo FA kupa. Dvije ekipe su se već sastale u ligaškim akcijama ove sezone, a domaćin je u septembru zabilježio pobjedu u gostima od 3-0. Sheffield Wednesday će se nadati uspjehu nakon što je ispao na startu od Plymoutha prošle godine. Kampanju je krenuo na dobar način i u 17 kola treće lige osvojio je 34 boda, što mu je dovoljno za treće mjesto na tabeli. Sove su u nizu od šest utakmica bez poraza. U međuvremenu, gosti nisu dobro započeli sezonu u Ligi 1, te zauzimaju 22. poziciju sa 13 sakupljenih bodova. Morecambe će se, međutim, treći put zaredom boriti za plasman u drugo kolo FA kupa. Trenutno su Šrimpsi bez slavlja u posljednja tri duela.

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u Mozzartu biti najveće na svijetu u svakom trenutku.