Perez s posebnom listom stigao u London, Kraljevi žele čak četvoricu igrača Chelseaja

Nalaze se na listi želja Real Madrida

Perez s posebnom listom stigao u London, Kraljevi žele čak četvoricu igrača Chelseaja

Endin Čaušević

Real Madrid večeras igra revanš utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu i brani prednost od 2:0 iz prvog susreta. Kraljevi se nalaze pred plasmanom u polufinale, a pored eliminacije u ovoj fazi Florentino Perez spreman je da zada i još jedan žestok udarac Plavcima.

Real Madrid je i prošle sezone u nokaut fazi izbacio Chelsea iz Lige prvaka, a Kraljevi su na najboljem putu da to urade i večeras.

U prvom meču koji se igrao prije šest dana na Santiago Bernabeu ekipa Carla Ancelottija slavila je sa 2:0, a očajna forma u kojoj se nalazi Chelsea ne obećava baš da izabranici Franka Lamparda imaju snage da preokrenu ovaj rezultat.

Španski mediji pišu da Florentino Perez večeras u London stiže s posebnim planom koji kuje za ljetni prelazni rok, te da će pokušati s čelnicima Chelseaja razgovarati na tu temu.

U Madridu se već spremaju očito za ljeto i prelazni rok, a navodno na listi želja kraljevskog kluba nalazi se i nekoliko igrača Chelseaja.

Španski Fichajes objavio je da su Kraljevi ozbiljno "zagrizli" za četvoricu igrača Chelseaja i da žele iskoristiti krizu u kojoj se nalazi ovaj klub i činjenicu da je sve više prvotimaca Plavaca koji na ljeto žele da napuste klub.

Oglasi

Navodno, Perez će danas obaviti razgovore s čelnicima londonskog kluba kako bi "ispipao teren" i vidio da li je klub zainteresovan da proda neke od igrača koji se nalaze na listi želja Real Madrida.

Fichajes piše da se na toj listi nalaze Mason Mount, Ruben Loftus Cheek, Reece James i Mateo Kovačić koji u Chelsea stigao upravo iz Real Madrida.

Kovačiću ugovor ističe za godinu dana i još uvijek nije dogovorio nastavak saradnje, a u Realu su čak zainteresovani da Hrvata vrate na Bernabeu. No, to se neće desiti ovog ljeta već za godinu dana kada bi Kovačić bio slobodan igrač.

Perez navodno Kovačića vidi kao zamjenu za Luku Modrića i Tonija Kroosa koji će na ljeto vjerovatno produžiti ugovor s Kraljevima, ali na svega jednu sezonu u dolazak Kovačića se čini kao logičan potez.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Također, poznate su i kvote za večerašnji okršaj Chelseaja i Real Madrida koje možete vidjeti u bogatoj ponudi Volcanobet kladionice i to na OVOM LINKU.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi