Ivankovićev Zrinjski melje: Plemići u Gabeli brojali do pet

Uvjerljiva pobjeda Zrinjskog

Ivankovićev Zrinjski melje: Plemići u Gabeli brojali do pet

Eldar Ganibegović

Nakon 3:1 trijumfa protiv Širokog Brijega, Zrinjski je pod vodstvom Marija Ivankovića stigao do još jedne pobjede i to uvjerljive. Rezultatom 1:5 prvak Bosne i Hercegovine slavio je u Gabeli protiv GOŠK-a u okviru 15. kola Premijer lige.

Prva prilika za goste u 8. minuti. Bilbija je pokušao glavom nakon centaršuta Malekinušića, no lopta ide preko gola.

Dvije minute kasnije Bilbija dovodi Zrinjski u vodstvo i to golom iz penala. Penalu je prethodila greška Šute, koji je gradio loptu, a Ćorluka je stigao i uputio je prema Bilbiji kojeg je srušio golman Vasilj.

Nova velika prilika za goste u 12. minuti. Ćuže je uposlio Malekinušića, koji iz teške situacije šutira, lopta ide pored gola.

Na novi gol čekalo se do 37. minute. Pogodio je Kiš, kojeg je uposlio Ćuže. Neshvatljivo je kako oko njega nije bilo fudbalera GOŠK-a. Doista čudna situacija. Zaboravili su na njega.

Samo što je počeo nastavak, 0:3. Ovaj put strijelac je bio Ramić.

Oglasi

Zatim revija golova pred kraj meča. Prvi Bilbija u 82. minuti glavom nakon kornera pogađa za 0:4, na 0:5 minut kasnije povećava Sabljić, da bi u 85. minuti GOŠK stigao do utješnog gola preko Musulina.

Poslije ove utakmice Zrinjski je drugi s 32 boda, četiri manje od vodećeg Borca. GOŠK je sa 16 bodova na 9. mjestu, šest bodova iznad zone ispadanja.

Mario Ivanković, koji je i pomoćnik Save Miloševića u reprezentaciji BiH, ima dva od dva na klupi Zrinjskog. 

U narednom kolu Zrinjski će u goste kod Zvijezde 09, dok će GOŠK biti domaćin Širokom Brijegu.

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 15. kolo:

NK GOŠK - Zrinjski 1:5 (Musulin 85'; Bilbija 11' (P), 82', Kiš 38', Ramić 46', Sabljić 83)

GOŠK: Vasilj, Čoko, Šuta, Skorup, Hasukić, Bradara, Musulin, Čajić, Radenović, Mandić i Gogić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski: Marić, Ćorluka, Zlomislić, Kiš, Radić, Malekinušić, Ramić, Ćuže, Memija, Senić i Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

daske06
****cemo vas i u Mostaru, kao i u Sarajevu. Cmok
2 5
magistar
Bukvalno su se sklonili kao i Široki. Male klubove koji puštaju bodove većim iz svog naciona treba izbaciti iz lige. Zrinjski uz Borac i Sarajevo najviše ima sumnjivih utakmica, sudijskih lakrdija
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi