Sada je svima jasno zašto su Marokanci stali na stranu Ziyecha, a ne Vahe Halilhodžića

Ima status legende u svojoj zemlji

Sada je svima jasno zašto su Marokanci stali na stranu Ziyecha, a ne Vahe Halilhodžića

Endin Čaušević

Prije nekoliko dana fudbalski svijet oduševila je vijest da Hakim Ziyech već godinama nije uzeo ni euro od premija koje je trebao dobiti igrajući u dresu reprezentacije Maroka, a sada je poznato šta je on odlučio da napravi s tim novce i koja suma je u pitanju.

Ziyech je u prethodnih godinu dana doživio zaista nevjerovatne stvari kada je u pitanju reprezentacija Maroka, a sigurno ni slutio nije da će na kraju sve to rezultirati odličnim rezultatom na Svjetskom prvenstvu.

Početkom ove godine igrač Chelseaja sve je šokirao kada je objavio da više neće igrati za reprezentaciju Maroka koja se u tom trenutku borila za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Prije toga se Ziyech nije našao na spisku ove reprezentacije nakon što je imao sukob s tadašnjim selektorom Vahidom Halilhodžićem koji je odbio da pozove prvu zvijezdu Maroka, a kasnije se on i sam oprostio od reprezentacije.

Vaha je uspio da odvede Maroko na Mundijal, ali samo nekoliko mjeseci prije odlaska u Katar dobio je otkaz i glavni razlog upravo bilo je nepozivanje Ziyecha u reprezentaciju.

Odlaskom Halilhodžića i dolaskom Walida Regraguija na mjesto selektora i Ziyech se vratio u reprezentaciju, a to je oduševilo navijače Maroka.

Oglasi

Ziyech predvodi Marokance na Mundijalu u Kataru gdje su napravili nevjerovatan rezultat plasmanom u polufinale ovog takmičenja i ostvarili su već sada historijski uspjeh.

No, kolika je zvijezda Ziyech i zašto ga Marokanci toliko vole pokazalo se najbolje prije nekoliko dana kada je objavljeno da on od 2015. godine nije uzeo ni euro premija koje je trebao dobiti igrajući za reprezentaciju.

On je sav taj novac odlučio da donira u humanitarne svrhe narodu u Maroku čime ih je zauvijek kupio i nije čudo što su svi stali na njegovu stranu dok je bio u svađi s Vahom.

Oglasi

Također, marokanski mediji otkrili su jutros da je Ziyech u prethodnih sedam godina zaradio preko 300.000 eura premija igrajući u Maroku i da je sav taj iznos doniora u humanitarne svrhe.

Igrače Maroka očekuju i nevjerovatne premije zbog nastupa na Mundijalu gdje su već sada ostvarili sjajan uspjeh i navodno mogla bi biti riječ čak o milionskom iznosu, ali Ziyech je već sada odlučio da sve to ponovo donira u humanitarne svrhe.

Svaki član reprezentacije Maroka mogao bi dobiti po milion eura premije od kralja te zemlje zbog poduhvata u Kataru, ali već sada se zna kolika god ta suma bila Ziyech će ju ponovo donirati.

Marokanci će svoj san na Mundijalu pokušati nastaviti već u srijedu kada nas čeka polufinalni okršaj Maroka i Francuske.

Jasno je da su Francuzi veliki favoriti, ali Maroko je već pokazao da može protiv svih da igra. Ova utakmica će se igrati na Al Bayt stadionu sa početkom u 20 sati.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Također, već su poznate i kvote za ovaj okršaj koje možete vidjeti u bogatoj ponudi kladionice Volcanobet i to OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi