Stadion u Konjicu "eksplodirao" u 76. minuti: Igman ostvario novu pobjedu

Bešagić za tri boda protiv Sloge

Stadion u Konjicu "eksplodirao" u 76. minuti: Igman ostvario novu pobjedu

Edmir Škorić

Nogometaši Igmana i Sloge odmjerili su snage danas u okviru trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a njihov duel okončan je pobjedom domaćih rezultatom 1:0.

I Igman i Sloga imali su sjajan uvod u novu sezonu. Konjičani su uz hat-trick Anela Hebibovića slavili u gostima kod Zvijezde 09 sa 4:3, dok je tim iz Doboja priredio senzaciju na Koševu pobijedivši favorizovano Sarajevo sa 2:1.

Oba tima danas su namjeravala povećati bodovni saldo, a na kraju je u tome uspio Igman koji je golom u 76. minuti došao do sva tri boda.

Prvi pokušaj na meču imali su gosti, ali je udarac Grabeža sa oko 20 metara završio preko gola Ćemana. Potom je Karač u 17. minuti probao svoj udarac, a Ćeman opet na mjestu.

Uslijedio je onda pritisak Igmana, a u 22. minuti lopta nakon Ramićevog udarca glavom pogađa stativu. Dosta sreće imali su gosti iz Doboja u tom trenutku. Glavom je probao i Denković u 28. minuti, ali je Šćekić bio siguran.

Oglasi

Potom se dogodila povreda domaćeg nogometaša Velića, koji je vozilom hitne pomoć prevezen u bolnicu, a umjesto njega je u 32. minuti u igru ušao Oremuš.

Gosti u završnici prvog dijela dolaze do dobre šanse, ali je Ćeman dobro reagovao nakon opasnog napada Sloge. Na otvaranju drugog dijela Hebibović prijeti, Šćekić brani, a onda uzvraća na drugoj strani Karač novim pokušajem, no neprecizno ponovo.

I onda u 76. minuti Armin Bešagić je dobio jednu loptu u šesnaestercu Sloge, dobro se naštimao i na kraju pogodio za oduševljenje svih na stadionu. Pet minuta kasnije najbolja šansa za Slogu na cijelom meču, ali je potpuno sam Milanović sa nekoliko metara prebacio gol Igmana.

Igman je sada na vrhu tabele sa šest bodova, Sloga ostala na tri, no treba imati da većina klubova nije odigrala sva tri meča, a neki još čekaju na svoj prvi nastup u novoj sezoni Premijer lige, naravno zbog odgoda koje su tražili timovi koji igraju u Evropi.

Igman u 4. kolu gostuje u Banjaluci kod Borca, a Sloga ide na treće uzastopno gostovanje kod Zvijezde 09.

Igman - Sloga 1:0 (Bešagić 76)

IGMAN KONJIC: Ćeman, Bešagić, Velić, Drljević, Hebibović, Čubrilo, Đorić, Mešić, Dupovac, Denković, Ramić.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

SLOGA MERIDIAN: Šćekić, Nikolić, Redžić, Baranov, Baštić, Karać, Dujaković, Popara, Milanović, Grabež, Vidić.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi