Gundogan: Modrić me ostavio bez teksta

Sutra prvi okršaj Cityja i Reala u polufinalu

Gundogan: Modrić me ostavio bez teksta

Edmir Škorić

Centralni sportski događaj u utorak bit će prvi susret polufinala Lige prvaka između Manchester Cityja i Real Madrida.

City će u utorak na Etihadu ugostiti Real u prvoj utakmici polufinala. Ekipa Pepa Guardiole briljira i ove sezone, smatra se jednom od glavnih favorita za trofej u Ligi prvaka, ali ipak imat će najteži mogući zadatak na putu do pehara.

Real je izbacivanjem PSG-a i Chelseaja pokazao svoju moć, a veznjak Manchester Cityja Ilkay Gundogan svjestan je kvalitete madridske ekipe, posebno hvaleći Luku Modrića koji u poznim godinama igra fanastično.

"Luka je još uvijek čarobnjak. Njegova asistencija Rodrygu u prošloj utakmici Lige prvaka ostavila me bez teksta. Način na koji on igra... Uvijek se čini da je smiren i lagan. Kad je osvojio Zlatnu loptu, bio sam jako sretan jer ju je konačno dobio igrač koji igra na mojoj poziciji. On i Toni Kroos rade sjajan posao, jako su važni za Real već godinama, pod raznim trenerima", rekao je Gundogan.

"Real je izbacio PSG, a onda i Chelsea. To pokazuje koliko su jaki ove sezone. Ali znamo i mi za što smo sposobni. Uvijek je važno početi s pobjedom. Ne želimo u zaostatku doći na Santiago Bernabeu. Znamo što se može dogoditi na tom stadionu. Cijeli susret može se preokrenuti u sekundi", rekao je Gundogan.

Teško je zaista prognozirati pobjednika ovog dvomeča, a ko god da prođe u finale, neće biti nezasluženo. U drugom polufinalu sastaju se Liverpool i Villarreal, koji u srijedu igraju svoj prvi meč.

Oglasi

Kvote za duel Citja i Reala možete pronaći na sajtu MaxBet kladionice. Bogata ponuda i visoke kvote, a u to se sami možete uvjeriti klikom OVDJE.

Obavezno MaxBet zapratite na Instagram i Facebook profilima.

"Modrić uskoro potpisuje"

Luka Modrić ostaje u Real Madridu.

Modriću ističe ugovor na kraju sezone, no jasno je da ga Kraljevi žele zadržati po svaku cijenu.

Iskusni Hrvat je kao vino, te je i dalje nosilac igre Madriđana.

Poznati novinar Fabrizio Romano tvrdi da je sve dogovoreno i da Modrić potpisuje ugovor do juna 2023. godine.

“Nikada i nije bilo problema. Modrić potpisuje novi ugovor do 2023. Godine. Samo je pitanje završnih sastanaka i papirologije“, napisao je dobro upućeni Romano.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Modrić uskoro puni 37 godina, a u Real je stigao iz Tottenhama 2017. godine.

Osvojio je čak 17 trofeja i postao legenda kluba. Ove sezone u 38 nastupa dodao je tri pogotka i devet asistencija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Što te ostavio bez teksta,kloc ko kloc.Doda loptu i to je to
1 3
Emin_Podzic
38 uskoro puni
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi