Zvijezda La Lige ne stidi se svoje prošlosti: "Roditelji su pili vlastitu mokraću da prežive"

Otkrio u intervjuu za ESPN

Zvijezda La Lige ne stidi se svoje prošlosti: "Roditelji su pili vlastitu mokraću da prežive"

Edmir Škorić

U utorak je objavljen video na profilu Athletic Bilbaa u kojem jedan od najboljih igrača ovog tima, Inaki Williams, govori o šokantnim događajima iz prošlosti. Između ostalog je otkrio da su njegovi roditelji morali da piju vlastiti urin.

Inaki Williams je rođen i odrastao u Bilbau, tako da može igrati u Athleticovom timu, koji uključuje samo igrače iz Baskije. Dugogodišnji je stub ove ekipe, a početkom godine prekinut je njegov nevjerovatan niz jer je nakon 251 uzastopne utakmice izostavljen iz tima. Ukupno je za ekipu odigrao 391 utakmicu, u kojima je postigao 90 golova.

Stariji brat Williams dao je intervju za ESPN, te je otkrio neke šokantne detalje iz prošlosti.

Ovaj 29-godišnjak nikada nije negirao svoje porijeklo, iako je njegova porodica emigrirala u Španiju prije njegovog rođenja.

"Moji mama i tata su živeli u Gani. Moja majka je bila trudna i čekala je moje rođenje, a jednog dana moj otac joj je rekao: 'Hajdemo odavde.' I krenuli su kroz pustinju", rekao je Inaki Williams.

Oglasi

Otkrio je da je to bilo izuzetno iscrpljujuće putovanje, a štaviše, njegovi roditelji su čak pili i sopstvenu mokraću da bi ostali živi.

"Morali su to da urade da bi preživjeli. Moj otac je bio bos i pijesak mu je opekao tabane. Osim toga, morali su sahraniti ljude koji su umrli tokom putovanja", dodaje ovaj fudbaler.

"Kada smo ljetos bili na selu, moj brat (Nico Williams) i ja smo vidjeli bosonogu djecu na putu ili onu koja prodaju banane, pa sam mu rekao: 'Slušaj, da nije bilo mame i tate, mogli smo biti jedno od te djece'".

Iako Williams predstavlja Ganu, on je tek prošle godine promijenio nacionalne boje. Ranije je igrao u omladinskim selekcijama Španije, čak je i debitovao u seniorskom timu 2016. godine.

Oglasi

"Nisam zaboravio na svoju zemlju i obećao sam dedi da ću igrati za reprezentaciju Gane. Umro je ljetos, ali uspio sam odati počast njemu", zaključio je Inaki Williams.

Za razliku od Inakija, Nico igra za Španiju i već ima dva gola na 10 nastupa za seniorsku selekciju zemlje u kojoj je rođen i u kojoj je odrastao. Nico ima 21 godinu i također igra u Athleticu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U četvrtak navečer nastavljaju se kvalifikacije za Euro 2024., a svoj meč igrat će i reprezentacija Španije. Kompletnu ponudu sa sjajnim kvotama pronađite na sajtu Volcanobet kladionice i klikom OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi