Fenerova januarska 'bomba' već se zna - Edin Džeko će biti daleko najsretniji

Ne odustaju od svoje glavne želje

Fenerova januarska 'bomba' već se zna - Edin Džeko će biti daleko najsretniji

Edmir Škorić

Fenerbahče je nevjerovatan na startu sezone, ima čak 16 pobjeda iz 16 mečeva, ali svejedno već sada razmišlja o novim pojačanjima u januaru za vrijeme zimskog prijelaznog roka.

Ovog ljeta bilo je jako prometno na istanbulskom aerodromu. Pristizale su zvijezda za zvijezdom, što u redove Fenerbahčea, što u redove Galatasarayja. Fenerovi navijači posebno su impresionirani pridošlicama, budući da im je uprava kluba dovela Edina Džeku kao najveću zvijezdu, potom Dušana Tadića iz Ajaxa, Freda iz Manchester Uniteda, Cengiza Undera iz Marseillea, Dominika Livakovića iz Dinama...

Sve to dalo je rezultata, Fener ima sve pobjede i u ligi i u evropskim takmičenjima. Nakon dugo vremena djeluje kako bi navijači Fenera mogli da slave titulu i da konačno budu oslobođeni podsmijavanja od strane navijača ljutog rivala Galate.

Na zahtjev trenera Ismaila Kartala, uprava Fenera promijenila je rutu do transfera igrača na "šestici". Prvo ime na poziciji centralnog veznog je Rade Krunić. Reprezentativac BiH je tokom cijelog ljeta bio povezivan s Fenerom, očekivalo se da će ga Milan prodati, no Stefanu Pioliju je bio jako bitan i odlučeno je da ga se zadrži.

"Jako smo željeli Krunića, posebno trener İsmail... Izašli smo u susret treneru i htjeli ga kupiti, ali Milan to nije dopustio", rekao je predsjednik Fenera Ali Koc.

Oglasi

I opet se očekuje da Radetov prijatelj iz reprezentacije BiH Džeko uskoči u uvjeravanje igrača, a uprava će zaigrati na sve adute kako bi slomila Milanovu tvrdoglavost. Postava sredine terena u glavi trenera Ismaila Kartala je Krunić-Fred-Szymanski.

Krunić, koji ima s Milanom ugovor do 2025. godine, ove je sezone odigrao pet utakmica u Seriji A. Odigrao je i 90 minuta protiv Newcastle Uniteda u prvoj utakmici grupne faze Lige prvaka. Tržišna vrijednost Krunića, koji je propustio posljednje tri službene utakmice zbog povrede mišića, iznosi 10 miliona eura. Bosanskohercegovačka zvijezda je od 2016. odigrala 31 utakmicu u reprezentaciji svoje zemlje i postigla četiri gola.

Iako ima jako puno veznjaka koje bi Fener mogao dovesti, trener ovog tima ne odustaje od Krunića i želi da ga klub dovede u januaru, a uz pomoć Edina se nadaju da će se to i realizovati. Mada, više tu nije do Edina, budući da je on nagovorio Radeta na dolazak, dok je sve na Milanu i treneru Pioliju čije se mišljenje kada je u pitanju Fočak i dalje ne mijenja.

S obzirom na to koliko će ova sezona biti naporna Milanu koji igra i Ligu prvaka i Kup i prvenstvo, a svugdje ima velike ciljeve, pitanje je ima li Fener ikakve šanse da na zimu dovede Kartalovu želju. Možda jedino ako posegne duboko u džek i plati cifru koja je mnogo veća od trenutne tržišne vrijednosti fudbalera.

Ne pristane li Milan u januaru na prodaju Krunića, teško da će u Feneru čekati ljeto, već će se okrenuti drugim opcijama i pokušati pronaći igrača sličnog profila.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kladionica Volcanobet na svom sajtu nudi oklade za najveće svjetske utakmice, a ovog vikenda nastavljaju se lige, između ostalih i turska liga koja donosi dosta uzbudljivih duela i koja postaje sve zanimljivija. Kvote i kompletnu ponudu pogledajte OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti