Kuvajt poveo, ali na kraju ubjedljivo poražen

Pobjeda Australije na otvaranju Azijskog kupa

Kuvajt poveo, ali na kraju ubjedljivo poražen

Prema očekivanju Australija je osvojila tri boda na otvaranju 16. izdanja Azijskog kupa. Na rasprodatom Melbourne Rectangular stadionu, domaća selekcija je bila ubjedljiva protiv Kuvajta 4:1.

Prije nego što je kiša počela padati, Hussain Fadhel je ohladio domaće navijače već u osmoj minuti. Do izjednačenja, Australci jesu prijetili, ali sve do 32. minute gosti su bez većih problema čuvali minimalno vodstvo. Međutim, u nastavku preokret Socceroosa.

Luongo je prošao tri igrača Kuvajta, na pravom mjestu je bio Tim Cahilli. Minutu prije odlaska na odmor
gol za 2:1 postiže Massimo Luongo. Kapiten Mile Jedinak je iskoristio jedanesterac za 3:1 u 62. minuti, nakon čega je sve bilo jasno. Prije i poslije trećeg gola Australci su imali svoje prilike, ali Mathew Leckie i Nathan Burns pogađaju prečku. Na drugj strani najbolju priliku za Kuvajt imao je Fahad Al Ansari ali i njegov šut Mathew Ryan uspijeva skrenuti u prečku. Na kraju u drugoj minuti sudijske nadokande James Troisi postavlka konačan rezultat.

Narednu utakmicu Kuvajt igra protiv Južne Koreje, Australija se sastaje sa Omanom 13. januara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.