Da li će Realu zabiti nož u leđa: Asensio prelomio i odlučio da li će potpisati za Barcelonu

Već nakon El Clasica je sve bilo jasno

Da li će Realu zabiti nož u leđa: Asensio prelomio i odlučio da li će potpisati za Barcelonu

E. Čaušević

Prije nekoliko mjeseci pojavile su se informacije da bi Marco Asensio na ljeto iz Real Madrida mogao preći u Barcelonu, ali nakon poteza kojeg je napravio nedavno u El Clasicu bilo je jasno da se to nikada neće desiti što je sada i sam igrač priznao.

Nije tajna da Asensio nije zadovoljan svojim statusom u Real Madridu jer se kod Carla Ancelottija i nije previše naigrao u ove dvije sezone zbog čega se sve više piše o tome da će na ljeto sigurno napustiti klub.

Asensio s Real Madridom ima ugovor do kraja ove sezone i još uvijek nema naznaka da će mu Kraljevi ponuditi nastavak saradnje.

Ukoliko Ancelotti ostane na klupi Reala i iduće sezone jasno je da od Asensijevog ostanka neće biti ništa jer oni nisu baš u sjajnim odnosima. Zbog toga se špekulisalo da bi Asensio čak mogao zabiti nož u leđa Kraljevima i potpisati za ljutog rivala Barcelonu.

Međutim, nakon El Clasica koji se igrao prošlog mjeseca na stadionu Camp Nou bilo je jasno da od takvog scenarija nema ništa i to zbog poteza španskog reprezentativca.

Asensio je postigao gol u finišu koji je na kraju poništen zbog ofsajda, ali prilikom proslave je navijačima Barce pokazivao na grb Real Madrida i riješio već tada dilemu oko priča da će obući dres katalonskog kluba.

Oglasi

Barcelona i Real Madrid sastaju se ponovo već sutra kada će se ponovo na stadionu Camp Nou igrati El Clasicu, a ovaj put u okviru revanš utakmice polufinala Kupa kraja.

Asensio se našao ponovo u centru pažnje jer je jasno odlučio da stane u kraj špekulacijama da bi na ljeto mogao iz Real Madrida preći u najvećeg njihovog rivala - Barcelonu.

Kako piše katalonski Sport igrač Reala je otkrio da mu nikada nije ni prošlo kroz glavu da potpiše za Barcelonu, pa čak i u slučaju da mu kraljevski klub ne ponudi novi ugovor.

Asensio se povezivao i pojedinim klubovima iz Engleske, a ponajviše s Arsenalom i čini se da je odlazak iz Španije najrealnija opcija u slučaju da mu Kraljevi do kraja sezone ne ponude nastavak saradnje.

Ovaj 27-godišnjak je u dosadašnjem dijelu sezone za Real Madrid odigrao ukupno 35 mečeva u svim takmičenjima i dao je osam golova, te dodao šest asistencija. No, u većini mečeva ulazio je s klupe za rezervne igrače.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na sajtu Volcanobet kladionice pogledajte već danas ponudu za srijedu i za veliki španski derbi između Barcelone i Real Madrida. Klikom OVDJE pronađite sve što vam treba.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Mozda i bi al nije da mu barca moze obezbjedit platu ko sto ima u Realu
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi