Potez iz sažaljenja Hansija Flicka koji je zgrozio svijet: Ponizio svog igrača za cijeli život

Imao je najbolju namjeru, ali...

Potez iz sažaljenja Hansija Flicka koji je zgrozio svijet: Ponizio svog igrača za cijeli život

Endin Čaušević

Reprezentacija Njemačke oprostila se već u grupnoj fazi od nastupa na Svjetskom prvenstvu što je veliko poniženje za ovu selekciju, no u centru pažnje svega toga našao se reprezentativac ove zemlje Matthias Ginter za kojeg mnogi kažu da je doživio poniženje koje će teško zaboraviti.

Njemačka je uz Španiju bila glavni favorit u grupi da se plasira u osminu finala Mundijala u Kataru, no sve je odličnim igrama iznenadio Japan koji je uspio da osvoji prvo mjesto u grupi iako mnogi smatraju da je Crvena furija planski prepustila tu poziciju kako bi na kraju bila druga i izbjegla teži put u nokaut fazi.

Na kraju su cijenu platili igrači Njemačke koji su u posljednjem kolu s 4:2 pobijedili Kostariku, ali to im nije bilo dovoljno da se plasiraju dalje i svoj nastup u Kataru su završili već u grupnoj fazi što je malo ko mogao očekivati.

U centru pažnje nakon neočekivanog ispadanja Njemačke našao se Matthias Ginter koji je bio i ovaj put dio ekipe na Mundijalu, te je za njega to bilo treće Svjetsko prvenstvo u karijeri, ali zanimljivo da je upravo protiv Kostarike upisao prvi nastup.

Ginter je bio dio ekipe 2014. godine u Brazilu kada je Njemačka postala prvak svijeta, baš kao i četiri godine kasnije u Rusiji, ali zanimljivo da nije odigrao ni minute na tim takmičenjima.

Ovaj 28-godišnji defanzivac Freiburga se i prošlog mjeseca našao na spisku Hansija Flicka za Mundijal u Kataru gdje se konačno očekivalo da bi mogao imati neku bitniju ulogu u ekipi, ali se to nije desilo.

Oglasi

Ginter je ponovo bio samo rezervna opcija u ekipi Njemačke i igrač koji je tu čini se samo da održava atmosferu u svlačionici što boljom.

Međutim, ovaj fudbaler dobio je konačno priliku da osjeti kako je to kada zaigraš na Svjetskom prvenstvu, ali čini se da je i on sam volio da se to uopšte nije desilo na takav način i čisto iz sažaljenja selektora Njemačke.

Nakon što Ginter nije igrao u Brazilu i Rusiji sada mu je Flick dao šansu u Kataru kada je već bio svjestan da Njemačka ide kući i iz sažaljenja je u 93. minuti na teren poslao ovog veznjaka koji je tako debitovao na Mundijalu.

Flick je odlučio da pruži Ginteru šansu da osjeti kako je igrati na Mundijalu, ali mnogi smatraju da su ga na taj način samo dodatno ponizili i da je on zaslužio mnogo više od tek nekoliko minuta.

Oglasi

Sigurno je da je Flick to uradio iz najbolje namjere, ali taj potez nije baš najbolje prošao kod navijača i javnosti u Njemačkoj.

Ginter je u dosadašnjoj karijeri u dresu reprezentacije Njemačke odigrao 48 mečeva i zabio je dva gola i u kvalifikacijama je znao itekako da zablista, ali kada bi Mundijal stigao on kao da je bio nevidljiv za selektore.

U Brazilu je bio najmlađi igrač u ekipi Njemačke i nije dobio šansu, a četiri godine kasnije ponovo nije zaigrao i ušao je u neslavni dio historije jer je postao prvi reprezentativac Njemačke koji je otišao na dva Mundijala, a da nije odigrao na kraju ni minute.

Flick ga je na kraju protiv Kostaruke uveo u igru u 93. minuti umjesto Niklasa Sulea, ali zbog tog poteza iz sažaljenja je dobio velike kritike njemačke javnosti koja smatra da takav tretman Ginter nije zaslužio.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Volcanobet kladionica svakodnevno donosi bogatu ponudu za Svjetsko prvenstvo, a današnju možete pogledati OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi