Barcelona pristala na razmjenu Depay - Correa, a onda su nazvali Xavija i ostali bez teksta

Nije baš zadovoljan

Barcelona pristala na razmjenu Depay - Correa, a onda su nazvali Xavija i ostali bez teksta

Endin Čaušević

Španski mediji objavili su jutros da su Barcelona i Inter u ozbiljnim pregovorima oko transfera Memphisa Depayja i da je na pomolu razmjena ovih klubova, ali kada je Joan Laporta nazvao Xavija Hernandeza da ga pita šta misli o svemu tome dobio je poprilično neočekivan odgovor.

Depay je nezadovoljan svojim statusom u Barceloni gdje je rezerva Robertu Lewandowskom, te sigurno je da Nizozemac nije očekivao da će grijati klupu u katalonskom klubu kada je potpisao ugovor na ljeto 2021. godine.

U Barcelonu je stigao kao slobodan igrač iz Lyona i kod tadašnjeg trenera Ronalda Koemana je bio standardan, ali nakon što je Xavi preuzeo trenersku poziciju to se promijenilo.

Depay je nezadovoljan minutažom i već nekoliko sedmica se špekuliše o tome da želi napustiti klub već u januaru, ali i da je čak spreman da ostane do kraja sezone i potom na ljeto bez obeštećenja pronađe novi klub.

No, prethodnih dana povezuje se s prelaskom u Atletico Madrid koji traži novog napadača i Depay nema ništa protiv tog transfera, a također u sve to uključio se i Inter koji je već Barci poslao zvaničnu ponudu.

Inter želi dovesti Depayja što je iznenađenje jer zna se kakve napadače ima na raspolaganju Simone Inzaghi, ali sigurno da bi Nizozemac dodatno pojačao konkurenciju.

Oglasi

Španski mediji objavili su da je Inter ponudio Barci razmjenu i za Depaya su spremni u suprotnom pravcu poslati Joaquina Correu, a navodno čelnici katalonskog kluba nemaju ništa protiv toga i sada čekaju da Depay pristane na sve tom.

Međutim, problem se pojavio kada su čelnici kluba kontaktirali Xavija da mu saopšte da bi Depay mogao napustiti klub i da bi u suprotnom pravcu došao Correa, ali reakcija trenera Barcelone nije bila baš kako se se nadali.

Navodno, Xavi je pokazao da nije oduševljen takvom odlukom i da se protivi takvom dogovoru, te da je on za opciju da Depay ostane u klubu do kraja sezone. Xavi smatra da Correa ne bi bio od neke velike pomoći i jasno se protivi takvom dogovoru ovih klubova.

Xavi je i ranije govorio da je zadovoljan igračima koje ima i da mu je jasno da neki nisu zadovoljni minutažom, ali da se nada da će ostati na okupu do kraja sezone.

No, u svemu tome Depay će donijeti konačnu odluku i kako stvari stoje to bi mogao uraditi već u narednim danima. Na stolu ima nekoliko ponuda, a da li će na kraju izabrati ostanak u Barceloni ostaje nam da vidimo.

Nakon osvajanja španskog Superkupa ekipu Barcelone već u četvrtak očekuje novi meč i to u Kupu kralja kada će u goste niželigašu Ceuti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jasno je da je Barcelona veliki favorit u toj utakmici, a već su poznate i kvote za ovaj meč koje možete pogledati u bogatoj ponudi kladionice Volcanobet i to OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

YouTalkinToMe
Depay je prosjecan igrac ali je izmislio fudbal za coreu. To bi bio jos jedan veliki barsin promasaj kad su transferi u pitanju. Najbolje da se rijese depaya a da ovog panja iz intera ne dovode.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi