Plemići se zahuktavaju: Jakovljević na Mokrom Docu donio novu pobjedu prvaku Bosne i Hercegovine
Foto - HŠK Posušje

Trijumf Zrinjskog protiv Posušja

Plemići se zahuktavaju: Jakovljević na Mokrom Docu donio novu pobjedu prvaku Bosne i Hercegovine

Midhat Šljivak

HŠK Zrinjski savladao je kao gost na Mokrom Docu ekipu HŠK Posušje rezultatom 1:0.

Plemići su još jedno gostovanje okončali uspješno. Nakon što su u srijedu savladali Slobodu s 1:0, danas je novim minimalcem tim Sergeja Jakirovića došao do nova tri boda i trećeg uzastopnog trijumfa.

Zrinjski ofanzivno otvara meč i u šestoj minuti već dolazi do vodstva. Drljo je ubacio iz kornera, a iskusni Slobodan Jakovljević pogađa mrežu Posušja za prednost gostiju od 1:0.

Kontrolisao je prvak Bosne i Hercegovine igru u prvom poluvremenu. Svaki njihov napad bio je opasan, a u 31. minuti zamalo su došli i do drugog gola. Ivan Jukić je snažnim udarcem s distance uzdrmao prečku.

Posušje je iz prve šanse u 37. minuti moglo stići do izjednačenja. Pavković se lagano oslobodio Barišića, šutirao je, ali Čondrić brani njegov udarac.

Na odmor se otišlo vodstvom Plemića od 1:0 da bi nastavak duela na Mokrom Docu donio zaista slab fudbal i nije se moglo previše toga vidjeti.

Oglasi

Zrinjski je čuvao prednost, Posušje nije moglo napraviti ništa u fazi napada i na kraju je mostarski sastav stigao do nova tri boda i polako idu prema gornjem dijelu tabele.

Mostarci su odigrali samo šest utakmica iz kojih su uzeli 12 bodova, a već u srijedu ih čeka novo gostovanje i to kod Sloge iz Doboja.

Narednog vikenda tim Sergeja Jakirovića čeka Igman iz Konjica, dok Posušje u lokalnom duelu ide na Pecaru kod Širokog.

Premijer liga BiH, 10. kolo:

HŠK Posušje - HŠK Zrinjski 0:1 (Jakovljević 6')

HŠK Posušje: Kukić, Brković, Bešlić, Landeka, Krišto, Hanuljak, Pavlović, Jović, Pavković, Dadić, Vukoja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski: Čondrić, Barišić, Ćorluka, Jukić, Zlomislić, Bekić, Drljo, Jakovljević, Ilinković, Janković, Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

antikomunist
Ja sam mislio da je ovo pisao onja Hrvat Edued ili kak se vec zove. Ja ne znam,mi kao da ne geldamo iste tekme. Gice Zeljkovic i Beus, dva najveca ZLA u BH fudbalu, su ocito ove godine okrenuli karte. Jer evo u dva dana protiv Borca i Zrinjskog igraci suparnicke ekipe dobijaju zuti"za foliranje" a kada je bio ociti penal za protivnika!Ono je bio penal za Posusje kao i jucer za Velez. Ali dvojac ZLA je ocito odlucio d atako rjesava sporme situacije. Kao sudija ocjenio da je u pitanju"simuliranje" a kad se igraci Zrinjskog i Borca bacaju po terenu, arlaucu, vriscu, kukaju da se cuju u drugom gradu kao da ih je neko zakklo, onda nije simuliranje( a skoci cim protivnicki igrac dobije zuti). I jeste mi"sampion"-svaku tekmu sa 1:0 striktno dobija, PONEKAD mu potrefi da zabije 2-3-4 gola ali rijetko.Ali sudija mora dobro da navvvuuuccceee i tih jadnim 1:0. Sramota.Zao mi Posusja jer nisu danas zasluzili poraz!Aloi , nece vam poslije 02.10 aBd biti vasie Trojke da vam postavljajuci svoje akdrove sve dopusta.Zato SDA i nista vise!Dok je bio SDA niko nije ovoliko Bosnjake pravio budalama!
3 11
plemic
očekivano.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi