Fudbalski klubovi širom zemlje uz Mozzart do pobjeda

Novi dresovi za timove iz Bijeljine, Tuzle i Laktaša

Fudbalski klubovi širom zemlje uz Mozzart do pobjeda

Sponzorski tekst

Bez obzira na to iz kojeg dijela naše zemlje dolaze, u kojem se rangu takmiče i koji su na tabeli, Mozzart je uz sve fudbalske klubove u kojima vrijedno treniraju i bore se za pobjede. Kroz akciju „Novi dresovi za nove šampione“, do sada su mnogima bili vjetar u leđa ka novim titulama, a sada je nova oprema stigla na adrese još tri fudbalska tima iz Bijeljine, Tuzle i Laktaša. 

S obzirom na to kakva je situacija trenutno za sve klubove u Semberiji i da je jako teško završiti sezonu bez finansijskih problema, pomoć kompanije Mozzart nam je dobro došla. Donacijom prelijepih dresova, naš klub je miran narednih nekoliko godina što se tiče opreme. Zahvaljujemo se kompaniji Mozzart što je pomogla nama, ali i što drugim sportskim timovima olakšava funkcionisanje - poručuje Igor Marković, kapiten FK Novo Doba Kojčinovac- Čardačine, Bijeljina.

Klub je osnovan davne 1947. godine, a u prvom timu imaju 30 članova, dok škola fudbala broji 20 omladinaca. Seniorska selekcija se takmiči u Prvoj opštinskoj ligi Bijeljina, a mlađe selekcije za sada igraju na turnirima. Najveći uspjeh im je osvajanje Područne lige Semberije u sezoni 2016/17. kada su izborili plasman u Regionalnu ligu. Kroz klub je prošlo mnogo vrhunskih fudbalera, među kojima se ističu Žiko Kojić, Dejan Vučić i Dragan Matković. Plan, na kojem vrijedno rade, je da se vrate u Područnu ligu Semberije, poboljšaju organizaciju kluba i oforme pionirsku selekciju koja bi se takmičila u omladinskim ligama.

I u NK Fortuna iz Zenice, koji je igrao 16 puta finale Kupa BiH, u novim Mozzart dresovima sanjaju velike fudbalske snove. Klub je osnovan prije 12 godina, a trenutno imaju oko 150 registrovanih igrača u pet selekcija. Seniori se bore za titulu u Kantonalnoj ligi, kadeti i juniori visoko kotiraju Federalnoj omladinskoj ligi, a pioniri su treći u Kantonu.

Oglasi

Uz Mozzart bismo mogli do Druge lige Federacije. Svaka čast na ovoj podršci, hvala na donaciji, nadamo se nastavku saradnje- poručuje Semir Kobić, predsjednik NK Fortuna Zenica.

Do novih pobjeda u opremi sa znakom „M“ će i igrači FK Mrčevci kod Laktaša, koji je osnovan 1973. godine, od kada se takmičio pretežno u Četvrtoj i Petoj ligi Srpske.

Podrška Mozzarta u vidu sportske opreme nam mnogo znači. Ona je preduslov za svaki klub i svako takmičenjima. Zahvalni smo im na donaciji i ukazanom povjerenju - poručuje Dragan Košpić, sekretar FK Mrčevci, Laktaši.

Danas broje preko 30 aktivnih članova, a u narednom periodu, pored plasmana u viši rang, žele da ulažu u infrastruktru stadiona kao i pratećih objekata. Podrška ovom, kao i brojnim drugim klubovima, mnogo znači, a sada za njih, osim navijača, navija i kompanija Mozzart.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi