Mislili su da brani saigrače, ali ono što im je Neymar zaista uradio šokiralo je cijelu Francusku!

Campos došao u pogrešan trenutak

Mislili su da brani saigrače, ali ono što im je Neymar zaista uradio šokiralo je cijelu Francusku!

Endin Čaušević

PSG je za vikend doživio još jedan težak poraz i to na gostovanju kod Monaca koji je slavio sa 3:1. Koliko je atmosfera loša u svlačionici PSG-a vidjelo se nakon utakmice jer se Neymar posvađao sa sportskim direktorom Luisom Camposom, ali ono što je prije toga uradio je još više šokiralo javnost u Francuskoj.

Parižani u drugom dijelu sezone igraju daleko od očekivanog i još jednom su razočarali svoje navijače. PSG je poražen od Monaca sa 3:1 što je za navijače neoprostivo iako je njihov tim bio itekako oslabljen.

Na ovom meču zbog povreda nije bilo Kyliana Mbappea i Lionela Messija, te je sav teret pao na leđa Neymara koji se s tim očito nije mogao nositi.

Nakon utakmice Neymar je bio u centru pažnje jer su francuski mediji objavili da je imao žestoku svađu sa Camposom koji je poslije utakmice uletio u svlačionici PSG-a kako bi kritikovao ekipu zbog očajne igre i rezultata.

Neymaru se u tome priključio i sunarodnjak Marquinhos koji su se žestoko sukobili sa sportskim direktorom, te se u prvi mah činilo da su oni stali u odbranu svojih saigrača koje je Campos kritikovao, ali L'Equipe piše da to nije baš tačno.

Ocampos je krivio igrače za poraz i očajnu igru što se nije svidjelo Neymaru koji mu je odgovorio, a kada se uključio i Marquinhos nastala je potpuna ludnica u svlačionici Parižana.

Oglasi

Međutim, iako se činilo da je Neymar branio saigrače na kraju se ispostavilo da je on bio već bijesan i ljut kada je Ocampos ušao u svlačionicu, te da je već izgubio živce i odlučio je sve da "istrese" na sportskog direktora.

L'Equipe piše da je Neymar prvi kritikovao saigrače zbog poraza i da je počeo da povisuje ton na njih nakon što su ušli u svlačionicu. Došlo je do žestoke svađe između njih jer su pojedini igrači PSG-a uzvratili i poručili Neymaru da ni on nije bio ništa bolji. Pale su teške riječi, a upravo u tom trenutku sportski direktor francuskog kluba došao je u svlačionicu.

Camposov dolazak u svlačionicu bio je u najgorem mogućem trenutku u toku žestoke svađe Neymara i saigrača, ali on nije to znao.

Na kraju je Neymar ušao u svađu s njim i kako pišu francuski mediji strasti su se jedva smirile. Izgledalo je kao da Neymar brani saigrače, ali svi oni su znali da to nije tačno jer je rekao navodno čak i gore stvari saigračima nego što je to uradio Campos.

Svi ti skandali dolaze u najgorem trenutku za Parižane jer ih već sutra očekuje veliki derbi protiv Bayerna i prvi okršaj u okviru osmine finala Lige prvaka.

Prvi meč igra se na Parku Prinčeva od 21 sat, a igrači PSG-a samo se nadaju da će imati ogromnu podršku navijača i da će svađe i probleme ostaviti po strani.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Već su poznate i kvote za okršaj PSG-a i Bayerna koje možete pogledati u bogatoj ponudi Volcanobet kladionice i to OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi