Odbio da igra i forsirao transfer u Milan, a Roma će mu se osvetiti na najokrutniji mogući način

Zaniolo u pravoj noćnoj mori

Odbio da igra i forsirao transfer u Milan, a Roma će mu se osvetiti na najokrutniji mogući način

Endin Čaušević

Nicolo Zaniolo prethodnih dana nalazi se u centru pažnje fudbalske javnosti nakon što je otvoreno zatražio transfer iz Rome i odbio je čak da igra protiv Spezije kako bi isforsirao odlazak u Milan, ali sada mu je Vučica spremila žestoku osvetu.

Zaniolo je prethodnih sezona bio jedan od ponajboljih igrača Rome, ali zbog teških povreda karijera mu je u padu u posljednje vrijeme.

Međutim, u rimskom klubu nisu uopšte očekivali da ovaj 23-godišnjak razmišlja o odlasku s Olimpica i bili su iznenađeni kada je prije nekoliko sedmica Zaniolo poručio da želi da napusti Romu.

U početku se povezivao s Tottenhamom, ali njegov cilj je ostanak u Italiji i bilo je odmah jasno da Zaniolo želi karijeru nastaviti u Milanu što se čelnicima Vučice uopšte nije svidjelo.

Zaniolo je navukao gnjev navijača Rome na sebe nakon što je odbio igrati protiv Spezije nedavno što je bio jasan znak da na sve načine želi isforsirati svoj transfer.

Milan je nakon toga poslao zvaničnu ponudu za Zaniola koju je Roma ekspresno odbila jer nisu zadovoljni s onim što Rossoneri nude, a čini se da čelnici kluba sa San Sira nisu spremni da istu poboljšaju.

Oglasi

Sve to će Zaniolu sigurno stvoriti veliki problem jer je vjerovao da je transfer u Milan završena stvar i napravio je nekoliko poteza prema Romi koji se ne praštaju, a da stvari budu gore za njega na kraju je sve palo u vodu.

Međutim, italijanski mediji navode da je još jedan klub pokazao interes za Zaniola i da Roma sada namjerno želi da ostvari taj transfer i osvete se 23-godišnjem igraču za sve što im je priredio u posljednje vrijeme.

Naime, u pitanju je Bournemouth koji želi dovesti Zaniola i ponudili su više novca od Milana, a navodno Roma je spremna da prihvati tu ponudu jer su svjesni da on nipošto ne želi da ide u taj engleski klub.

No, očito je to Romina osveta kojoj se Zaniolo nije nadao i kako piše Calciomercato veoma je uplašen da bi na kraju mogao završiti u Bournemouthu što mu uopšte nije bio cilj, te na sve načine pokušava da stopira taj transfer. Čak je objavio i story na Instagramu i pokazao je poruke od predsjednika Rome koji ga pokušava na sve načine nagovoriti da prihvati ponudu engleskog kluba.

Oglasi

Zaniolu su u Romi svi okrenuli leđa zbog nepoštovanja kluba i odbijanja da igra protiv Spezije, te činjenice da je forsirao odlazak u redove direktnog rivala. No, čini se da se ni on sam nije nadao da bi mu se to žestoko moglo obiti o glavu.

On se nada da bi se Milan mogao ponovo uključiti u priču i ponuditi bolju ponudu od Bournemoutha jer očito da bi odlazak u Englesku za njega bila najgora moguća opcija.

Zaniolo je svjestan da je pogriješio što nije igrao protiv Spezije, ali nije očekivao da će klub i navijači izvršiti takav pritisak na njega da prihvati ponudu Bournemoutha što on ne želi da uradi ni u ludilu. No, ostankom u Romi gotovo sigurno da će do kraja sezone presjediti na tribinama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma već večeras igra novi meč kada će gostovati u Napulju kod lidera Napolija, a sve su šanse da Zaniolo neće biti u sastavu. Meč se igra od 20:45 sati, a već su poznate i kvote za ovaj okršaj koje možete pogledati u bogatoj ponudu Volcanobet kladionice i to OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi