Stižu prijetnje iz Nizozemske: "Spremni smo napustiti utakmicu!"

Svjesni šta može da se desi u Budimpešti

Stižu prijetnje iz Nizozemske: "Spremni smo napustiti utakmicu!"

Edmir Škorić

Nizozemska će meč osmine finala Eura igrati u Budimpešti protiv Češke.

U Budimpešti nema ograničenja i tribine su ispunjene do posljednjeg mjesta, što je bio slučaj u ranije odigranim mečevima grupne faze u mađarskoj prijestolnici.

Posebno je "vruće" bilo u meču Mađarske i Francuske (1:1), kada su pojedini domaći navijači rasistički vrijeđali Kyliana Mbappea. Nizozemci su svjesni toga, a Georgini Wijnaldum prijeti čak i napuštanjem utakmice u slučaju da se čuju rasisitčki povici.

"Razmišljao sam o tome. Možda će to uraditi da, kada mi izađemo sa terena, dobiju pobjedu. Moraćemo da razgovaramo sa sudijom. Možda odlučim da istupim sa terena", poručio je veznjak Liverpoola i nizozemske selekcije.

Wijnaldum briljira na Euru i već je postigao tri gola, a Nizozemci kao favoriti igraju u prvoj rundi nokaut faze protiv Češke. Pobjednika čeka Danska ili Wales.

Inače, Wijnaldum je u jesen 2019. godine zabio hat-trick protiv Estonije u meču kvalifikacija za Euro, a nakon toga je zajedno s Frenkijem de Jongom stavio ruku na ruku, pokazavši da su svi isti i da nije važna boja kože.

Taj njihov gest je oduševio cijeli svijet i Wijnaldum je spreman da se nastavi boriti protiv rasizma na nogometnim stadionima.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Duel Nizozemska - Češka igra se u nedjelju, a MaxBet već ima brojne opcije u ponudi. Okladite se već danas na ovaj meč. Ne zaboravite da zapratite MaxBet na Facebooku i Instagramu.

Top Komentari

Soni
Samo istupi imaš i moju podrsku, dosta je bilo rasista i fasista vrijeme je reci no passaran.
7 0
BigBabo
Crnci vazda kenjaju.
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi