Skandal na Copa Americi: Sudija "asistirao" Brazilcima za gol?

VAR nije reagovao

Skandal na Copa Americi: Sudija "asistirao" Brazilcima za gol?

Edmir Škorić

Brazil je sinoć pobijedio Kolumbiju s 2:1 u meču 3. kola grupne faze Copa Americe.

U ovom meču viđen je fantastičan gol Kolumbijaca, briljantna asistencija Firmina, nevjerovatan promašaj Neymara, ali ne samo to. Južna Amerika bruji o situaciji kod prvog gola Brazila.

Glavni sudija je zaboravio na FIFA-ino pravilo da se zaustavi utakmica svaki put kada sudija dodirne loptu, no on je pustio da se igra, pa je Brazil iz te akcije stigao do izjednačenja, golom Firmina.

VAR soba nije promijenila odluku, iako se igra nakratko trebala zaustaviti jer je i sudija učestvovao u akciji.

Kolumbijci naravno bijesni, ali protesti su bili uzaludni. Brazil je na kraju slavio s 2:1, te je dodatno ovjerio svoje mjesto u nokaut fazi južnoameričkog šampionata koji je pomalo u sjeni Eura.

Brazilci imaju maksimalnih devet bodova iz tri utakmice. Prethodno su pobijedili Venecuelu s 3:0 i Peru s 4:0. Kolumbija je druga sa četiri boda, koliko ima i Peru, dok Ekvador i Venecuela imaju po dva boda.

Brazil će za kraj odigrati još meč s Ekvadorom, koji ne smije da izgubi ako želi proći dalje, ili da se uzda u Peru koji će igrati protiv posljednjeplasirane Veneucele.

Podsjećamo, četiri od pet ekipa iz grupe ide u četvrtfinale turnira.

Turnir se nastavlja mečevima u grupi A već večeras. Bolivija će odmjeriti snage s Urugvajom, koji je veliki favorit, a kvote možete naći na sajtu MaxBet kladionice. Zanimljivo će biti i u duelu Čilea i Paragvaja. Kvote za taj duel pogledajte OVDJE. MaxBet možete da pratite putem zvaničnog Facebook profila, ali i na Instagramu.

Top Komentari

edo111
Sudija je samo napucan loptom,i to je eve.
4 0
abaljic7
Pitana ispravno postupio ! Ispravan pogodak. Nije spuštanje u svakom slučaju kada lopta pogodi sudiju. Spušta se kada pogodi sudiju i : - udje u gol, - promijeni posjed lopte, - igrač dodje u izglednu priliku ili obečavajući napad. U ostalim slučajevima sudija je vazduh. U ovom slučaju lopta je došla do saigrača koji je okrenut ledjima prema protivničkom golu. Ispravan pogodak !!!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi