Njemački fudbaler priznao da je homoseksualac
Foto: EPA

Novo priznanje

Njemački fudbaler priznao da je homoseksualac

M. Šljivak

Posljednjih godina mnogi poznati sportisti otvoreno su priznali da su homoseksualci.

Posljednji primjer među fudbalerima je njemački fudbaler Thomas Hitzlspeger, koji je prije tri godine javno objavio da je homoseksualac, da bi proteklih dana još jedan fudbaler iz ove zemlje priznao isto.

On je preko društvene mreže Reddit pod nadimkom "Eckhfane" otkrio da je homoseksualac i da igra u trećoj ligi, ali nije želio reći ime.

Također, otkrio je da ima 20 godine i da mjesečno zarađuje 9.000 eura baveći se fudbalom, ali tvrdi da još uvijek nije spreman javno reći svoje ime.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, priznaje kako njegovi najbliži prijatelji to već znaju, ali i da je proteklih godina imao prijateljicu koja mu je glumila djevojku, kako ne bi bilo otkriveno da je homoseksualac.

Pretpostavlja se da veliki broj fudbalera koji igraju u najjačim ligama svijete krije svoju seksualnu orijentaciju, ali sve je više onih koji to javno otkrivaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti