Održani seminari za sudije i posmatrače suđenja

Službena lica spremna za početak takmičenja

Održani seminari za sudije i posmatrače suđenja

Ovog vikenda u Zenici su održani seminari za posmatrače suđenja, sudije i asistente sudija BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ibrahim Hasanbegović, predsjednik Komiteta za sudije i suđenje NS/FS BiH o seminarima kaže: 

"Vršili smo edukaciju službenih lica po najnovijim uputama UEFA i FIFA. Možemo biti zadovoljni kako je sve proteklo. Analiziran je rad u prošloj sezoni, obrađene su mnoge teme koje će posmatračima i sudijama biti od koristi u radu. Sudije i asistenti su danas odradili fitnes test na kojem su svi zadovoljili. Svi zajedno smo spremni za početak takmičenja u BHT PL koje počinje idućeg vikenda.“

Osim video analiza, za učesnike seminara su organizovana predavanja u cilju ujednačavanja kriterujuma pri dosuđivanju prekršaja i kaznenih udaraca. Sudije, asistenti sudija i posmatrači su odradili i test iz Pravila nogometne/fudbalske igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi