Igman vodio 2:0 u Posušju, na kraju spašavao bod
Foto: HŠK Posušje

Podjela bodova na Mokrom Docu

Igman vodio 2:0 u Posušju, na kraju spašavao bod

Edmir Škorić

Jedinu utakmicu šestog kola Premijer lige u nedjelju odigrali su Posušje i Igman, a završeno je bez pobjednika, rezultatom 2:2.

Posušje je danas imalo mnoštvo šansi, na kraju osvojilo bod, a može da bude zadovoljno s obzirom da su gosti iz Konjica vodili 2:0 na poluvremenu. Iako ima izuzetnu podršku na svakom meču, ovaj tim trenutno nije u formi, a potvrdio je to i duel sa Igmanom. Mada, na kraju krajeva, ovo je najrealniji ishod duela i domaći moraju biti zadovoljni s obzirom na spomenute okolnsoti.

U prvih 20 minuta skoro nije bilo šansi, a onda penal za goste kojeg je skrivio Roca, a u gol pretvorio Ramić. Doduše, Kukić mu je odbranio udarac s 11 metara, ali se lopta sretno odbija Ramiću, koji ovaj put ne griješi.

Nakon toga su uslijedili žestoki napadi Posušja. U 28. minuti Hanuljak je pogodio prečku, te je imao još nekoliko šansi u prvom dijelu. U 41. minuti Milanović je pucao, ali bio je siguran golman gostiju.

I kada su domaći tražili pogodak za izjednačenje, uslijedio je novi hladan tuš u 43. minuti. Horić je napravio kardinalnu grešku, Blagojević je to iskoristio, izašao sam pred gol domaćih i lagano pogodio.

U nastavak meč Posušje kreće s tri nova igrača, pošto je trener domaćih napravio tri izmjene. Imali su Posušaci inicijativu, ali Igman se dobro branio.

Oglasi

U 60. minuti Hanuljak je podvalio sjajno loptu za Bobana, koji puca sa samo sedam metara, a Ćeman sjajno brani.

Posušju se najzad isplatila dominacija, kada je u Pavkovića srušio golman Ćeman u svom kaznenom prostoru, a isti igrač zabio s 11 metara za 1:2. Naravno, taj gol dao je krila domaćim igračima, imali su dovoljno vremena da se u potpunosti vrate i uspjeli su u tome na kraju.

Još nekoliko opasnih situacija pred golom Igmana, redale su se šanse, da bi rezevista Zvonimir Begić u 89. minuti postigao prelijep gol za 2:2, što je bio i konačan rezultat. Mogli su domaći do potpunog preokreta, a u nadoknadi Boban glavom šutira pored gola.

U narednom kolu Posušje ima teško gostovanje Slobodi, dok će Igman ugostiti ekipu Sloge iz Doboja. Biće to duel novih premijerligaša...

Posušje - Igman 2:2

POSUŠJE: Kukić, Brković, Begić, Milanović, Bešlić, Krišto, Hanuljak, Roca, Lučić, Horić, Boban.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

IGMAN: Ćeman, Duraković, Bešagić, Velić, Drljević, Hrelja, Hebibović, Bodul, Mahmić, Jakupović, Ramić.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ratnik
Ma Igman i FK Sarajevo najbolji klubovi u Bosni, ne pisem o rezultatima, nego o duhova Bosne :)
0 5
veliki73
Bravo Igmane
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti