Ancelotti napušta Real, klub je već izabrao nasljednika i mnoge šokirao

Uprava kluba pružit će šansu legendi

Ancelotti napušta Real, klub je već izabrao nasljednika i mnoge šokirao

Edmir Škorić

Italijanski stručnjak Carlo Ancelotti uskoro bi mogao dobiti otkaz u Real Madridu, a rukovodstvo kluba navodno već ima spremnu zamjenu. Radi se o bivšem kapitenu i legendi kluba, koji se već ranije spominjao kao Realov trener, ali tada nije imao dovoljno iskustva.

Naredni dani mogli bi biti ključni za budućnost Ancelottija u Madridu. Trener Reala izgubio je povjerenje čelnika kluba nakon niza loših igara ekipe i posao mu visi o koncu. Navodno mu je dat ultimatum da mora da osvoji Svjetsko klupsko prvenstvo kako bi ostao na klupi do kraja sezone.

Real u finalu, podsjetimo, igra sa Al Hilalom iz Saudijske Arabije i ne bi trebao imati problema sa osvajanjem trofeja, ali svejedno, pitanje je dana kada će se Real zahvaliti Ancelottiju. Vjeruje se da će se to dogoditi najkasnije na ljeto. Italijana traže u Brazilskom nogometnom savezu, a i Real je već spreman da imenuje klupsku legendu i ikonu za novog trenera.

Kako prenosi "Relevo", Španci su spremni funkciju trenera prve ekipe povjeriti Raulu. Za ovog 45-godišnjaka biti trener Kraljeva gotovo je sudbina. Povezivao se i kada je Zinedine Zidane odlazio. Međutim, vjerovalo se kako tada bivši napadač Kraljeva nije spreman.

Stav klupskih vlasti posljednjih se mjeseci promijenio. Španac se odlično snalazi u timu Castille koja se nakon 22 kola nalazi na 2. mjestu prvenstvene tabele. U Realu vjeruju da mogu poput Barcelone pružiti priliku svom bivšem igraču koji dobro poznaje i mlađe igrače.

Raul je navodno imao ponude Leedsa i Eintracht Frankfurta, ali njegov prioritet je da sjedne na klupu prvog tima Reala i vjeruje se da će po odlasku Ancelottija on dobiti tu čast.

Oglasi

Raul je jedna od najvećih legendi Reala. Iako je počeo trenirati u Atleticovoj akademiji, on je jedan od omiljenih navijačima Reala. Odigrao je za ovaj tim 741 utakmicu i postigao 323 gola te je osvojio mnoge trofeje. Bio je kapiten legendarnih Galaktikosa.

Na vječnoj listi najboljih Realovih strijelaca ispred njega su samo Cristiano Ronaldo i Karim Benzema, s tim da treba imati na umu da je Raul odigrao manje utakmica od spomenute dvojice aktivnih igrača.

Dakle, Real u subotu mora da pobijedi Al Hilal i osvoji SP za klubove ako Ancelotti namjerava ostati barem do kraja sezone, a onda će gotovo izvjesno Raul biti novi trener.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Volcanobet kladionica nudi sjajne kvote za sve utakmice, pa tako i za finale Svjetskog klupskog prvenstva koje je na programu sutra. Detaljnije OVDJE

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1664960316
Štedi se u Madridu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi