Kodro: Bavili smo se svojim problemima, Ahmetović: Nikad nisam bio u ovoj situaciji

Sarajevo sutra protiv Borca

Kodro: Bavili smo se svojim problemima, Ahmetović: Nikad nisam bio u ovoj situaciji

Edmir Škorić

U sklopu 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, FK Sarajevo će ugostiti FK Borac Banja Luka. 

Duel dva kluba odigrat će se u subotu, 08. 10. 2022. godine sa početkom u 17 sati na stadionu „Bilino Polje“ u Zenici. S obzirom da je šef struke Feđa Dudić suspendovan, neće ga biti sutra na klupi bordo tima, a nije ga, sasvim logično, bilo ni na današnjoj press konferenciji, pa ga je mijenjao njegov pomoćnik Mustafa Kodro.

"Dolaskom Vinka Marinovića, vide se neki pomaci u igri Borca, dosta bolje izgledaju, što govori i sama pozicija na tabeli. Što se tiče nas, u proteklom periodu bavili smo se više svojim problemima i nadam se da će se već sutra osjetiti neki pomaci i kod nas. Svi smo motivisani za sutra i jednostavno svi moramo da budemo na svom maksimumu i više od toga", rekao je Kodro danas na press konferenciji, pa je dodao:

"Što se suspenzija tiče, Drobarov i Kobiljar ne mogu igrati zbog kartona, a Vršajević je nagniječio koljeno i on sutra neće moći. Salčin ima problema s povredom prsta, vratio se individualnom treningu, ostali su svi spremni i na raspolaganju su. Musa? On je sa ekipom, biće na raspolaganju".

"Pričali smo dosta o tome (psihološkom stanju ekipe). Nadam se već sutra da će se dogoditi neki pomoci".

Oko radova na Koševu

Oglasi

"Nemamo nekih informacija. Trenutno ništa nije rađeno, stoji onako, dignut je teren. I to je to, koliko ja znam", dodao je Kodro.

Iskusni napadač Mersudin Ahmetović također je sjedio pred novinarima kako bi najavio sutrašnji derbi.

"Ekipa Borca je dosta napredovala. To nije ekipa ni blizu kada smo igrali prvo kolo. Marinović je donio pozitivnu energiju i vidi se da ekipa iz kol u kolo igra sve bolje", rekao je Ahmetović, dodavši:

"Nikad nisam bio u ovakoj situaciji, da već duži vremenski period nismo pobijedili. Veliki je pritisak na mnogim igračima, ali svi daju maksimum i na treninzima i utakmicama. Nadam se da ćemo sutra to ispraviti i nadam se pozitivnom rezultatu".

Sarajevo u predstojećem duelu protiv Borca ne može računati na Nardina Mulahusejnovića, Rijada Kobiljara, Vlatka Drobarova, te šefa stručnog štaba Feđu Dudića koji su suspendovani zbog akumulirana tri žuta kartona.

Bordo klub do sada slavio je 35 puta, 22 utakmice su završile sa podjelom bodova, dok je Borac kao pobjednik izašao na 20 susreta, uz gol razliku 116:79 na strani Sarajeva. Na utakmicama koje su se igrale na domaćem terenu, statistički gledano, FK Borac je znatno lošiji. U gostujućim utakmicama upisali su svega četiri pobjede.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Volcanobet kladionica nudi bogatu ponudu za sve utakmice, pa i za Premijer ligu, a kvote za duel Sarajevo - Borac možete vidjeti na OVOM linku.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Taceoni
Sutra je Dudli kraj THE END
3 5
starmac
Pakuj se KODRO!
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti