Sarajlija do detalja opisao: Tražili su mi 50.000 maraka za mjesto u reprezentaciji

Nije Rambo jedini

Sarajlija do detalja opisao: Tražili su mi 50.000 maraka za mjesto u reprezentaciji

Nakon što je Dejan Petković Rambo potvrdio urbanu legendu da 1998. s Jugoslavijom nije putovao na SP, jer su mu mešetari tražili novac, sada se oglasio još jedan 'nesuđeni' reprezentativac iz tog perioda.

Na Petkovićevu stranu je, naime, stao Rade Bogdanović (48) koji je svojevremeno imao priliku igrati za Željezničar, Atletico Madrid, Werder... Rođeni Sarajlija je potvrdio da je i njemu tražen novac za mjesto u reprezentaciju, što je, naravno, odbio jer igrati za svoju zemlju je bilo pitanje časti.

"Pare mi je tražio jedan novinar čiji sin je išao u školu sa pokojnim Batom (Brankom) Bulatovićem, tadašnjim generalnim sekretarom reprezentacije. Tražio mi je 50.000 maraka da igram. Ja nisam htio da platim i onda su odveli jednog igrača na SP u Francuskoj koji do tada nije ni igrao za reprezentaciju", rekao je Bogdanović za Telegraf.rs i nastavio:

"I kako misliš da im se na kraju vrati? Ne bih im dao pet maraka, a ne 50.000. Ne bih mogao da stanem u ogledalo i pogledam se kasnije. Obraz nizašta ne dajem - iza svake svoje riječi stojim. Nije to bila stvar u novcu. Ih, tada je love bilo za sve. Smiješno."

Možda bi danas imao bolju karijeru da je išao na Mundijal.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ja sam tada mogao, kada sam odlazio iz Atletica, da potpišem za Aston Villu. Menadžer kluba u julu mjesecu zove Atletico i šalje avion na aerodrom. Mi na aerodrom, zovu iz Atletica i kažu “Vraćaj se. Ne možeš da dobiješ radnu dozvolu”. Imao sam tri nastupa za reprezentaciju, trebalo mi je šest. Opušteno sam mogao da kupim sebi nekoliko utakmica za nacionalni tim. Mogao sam da platim tih 50.000, odem na SP, izguram još tri četiri prijateljske i ko zna u kom pravcu bi mi išla karijera. Nisam želio."

Bogdanović je, podsjetimo, rođen 1970. godine u Sarajevu. Za Željezničar je debitovao sa 17 godina i deset mjeseci, što danas smatra najvećim uspjehom, uzimajući u obzir tadašnju ligu, kvalitet... Kasnije se okušao još u Južnoj Koreji, Japanu, Španiji, Holandiji, Njemačkoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi