Šarm, taktika i status najboljih u Evropi: Počinje Serija A, najneizvesnija liga Starog kontinenta

U Mozzartu ćete, naravno, pronaći najbolje kvote

Šarm, taktika i status najboljih u Evropi: Počinje Serija A, najneizvesnija liga Starog kontinenta

Sponzorski tekst

Prelazni rok nije donio mnogo osmjeha na lice italijanskih fudbalskih fanatika. 

Finansijska kriza primorala je najveće klubove Serije A da se odreknu najvećih zvijezda. Inter je ostao bez Romelua Lukakua, PSG mu je oteo Achrafa Hakimija, a Milanu i Gigija Donnarummu, bombastičnih transfera skoro da nije bilo…

Pogledajte sve kvote kladionice Mozzart za prvo kolo Serije A

Ali dijelom i baš zbog toga, Serija A bi sljedeće sezone vrlo lako mogla da bude najzanimljivija velika liga Evrope. Jer samo još Englezi imaju koliko-toliko ujednačen vrh. A Italijani pored toga imaju i strašan motiv da pokažu da nisu slučajno na nedavnom Evropskom prvenstvu najbolje rolali loptu, već da je kontinentalna kruna samo dokaz da se u Seriji A krije fudbalska inteligencija koja se mora poštovati.

Pride, niko ne zna kako će to zaista da izgleda, jer su skoro svi veliki klubovi promijenili trenere. Umjesto Antonija Contea – ne želi on da radi bez skupocijenih pojačanja – Inter je preuzeo Simeone Inzagi. Poslije propalog eksperimenta sa Andreom Pirlom, na klupu Juventusa vratio se Max Allegri. Jose Mourinho je zapalio Vječni grad dolaskom u Romu u koju je povukao i najskuplje pojačanje Serije A ovog ljeta – 40.000.000 evra vrijednog Tammyja Abrahama.

Na drugoj strani, navijači Lazija se uzdaju u lepršav fudbal Mauricija Sarrija. Napoli bi sa Lucianom Spalettijem mogao konačno da postane pravi takmičarski tim, samo je Milan produžio sa Stefanom Piolijem, te Atalanta sa Gasperinijem, a nju nikako ne bi smjeli da izostavimo iz priče o kandidatima za sam vrh s obzirom na igru iz posljednjih sezona i prilično očuvan sastav.

Od vrijednih pojačanja, treba naravno istaći 35.000.000 evra težak transfer Manuela Locatellija iz Sassuola u Juventus, Hakan Calhanoglu je zabio nož u leđa Milanovim navijačima i prešao u Inter, Rosoneri su doveli Fikaja Tomorija, Girouda i golmana Maignana, ali kao po običaju Italijani će sačekati finiš prelaznog roka, pa da onda u panici pretumbaju sastavu što po volji, što po nuždi.

Što će reći: sve je apsolutno otvoreno i tek kad tokom vikenda krenu utakmice moći ćemo bar da naslutimo koliko ko može.

Sezonu u subotu od 18.30 otvara okršaj branioca titule Intera sa Genovom u kome pobjeda domaćeg tima ne bi smjela da izostane o čemu svjedoči i kvota na keca od 1,40 u Mozzart kladionicama. U istom terminu gledaćemo i okršaj Verone i Sassuola, dok će od 20.45 Atalanta na gostovanju kod Torina pojuriti dvojku vrijednu Mozzart kvote 1,65, a Sergej Milinković Savić sa Laziom gostovati kod Empolija.

U nedjelju na terenu Juve, čeka ga Udinese, bez Rodriga De Paula nema mnogo razloga za optimizam, pa se pobjeda gostiju u Mozzart kladionicama plaća kvotom 1,52, Napoli je favorit kola sa kvotom 1,28 protiv povratnika u elitno društvo Venecije. Najzanimljiviji meč vikenda mogao bi da bude onaj između Rome i Fiorentine, koja je uspjela da ubjedi Nikolu Milenkovića da ostane, ali još čeka da vidi da li će joj Atletico ili Tottenhem ukrasti Dušana Vlahovića. I za kraj Milan Radeta Krunića ide na gostovanje kod Sampdorije za primamljivu Mozzart kvotu 2,00.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Biće tu svega. Fudbalskog šarma, mnogo taktike, još više mlataranja rukama. Ali biće i ozbiljno dobrog fudbala. I za razliku od većine liga u Evropi, trajaće on avgusta do maja. Jer iako Juventus jeste za nijansu moćniji od drugih, ovdje nema izrazitih favorita.

Juve jeste u Mozzart kladionicama pozicioniran najbolje sa kvotom 1,85 da će biti prvak Italije, ali jednocifreni su i Inter (5,00) i Atalanta (6,00). Nisu ipak daleko ni Napoli, Milan, Roma...