Schalke slavio, Hertha remizirala
Foto: EPA

Bundesliga, 3. kolo

Schalke slavio, Hertha remizirala

Danas su odigrane dvije posljednje utakmice 3. kola Bundeslige u kojim su se sastali Schalke i Stuttgart (3:1), te Hertha i Werder (1:1).

Schalke je na svom terenu do vodstva od 1:0 stigao već u 4. minuti golom Bentaleba iz penala, da bi u 40. na 1:1 poravnao Akolo.

Domaći tim je u nastavku utakmice sa dva brza pogotka slomio otpor Stuttgarta, a do novog vodstva je stigao već u 47. minuti kada je Naldo pogodio za 2:1. Već u narednoj akciji, Burgstaller je zabio za konačnih 3:1 i potvrdio Schalkeovu drugu pobjedu u sezoni.

U ranijem terminu, Hertha je na Olympiastadionu remizirala sa Werderom odigravši 1:1. Domaće je u vodstvo doveo Leckie u 38. minuti, da bi Delaney u 59. postavio konačan rezultat susreta.

Bh. reprezentativac Vedad Ibišević je odigrao svih 90 minuta za Herthu, dok sa druge strane Izet Hajrović nije dobijao priliku za igru, te je meč odgledao sa klupe za rezerve.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi